: Komfort podróżowania i przestrzeń we wnętrzu.
Bardzo dobre rodzinne auto. Dobrze sprawdza się w mieście i na trasie. Zwracająca na siebie uwagę sylwetka i wygoda użytkowania.
Silnik pracuje kulturalnie, nie ma problemów z wyprzedzaniem, na trasie jest na tyle elastyczny, że nie wymaga częstych zmian biegów. W zimie po zapaleniu zimnego silnika kultura pracy pozostawia trochę niesmaku, ale po krótkim czasie to przechodzi.
Skrzynia biegów mi za nie odpowiada. Za duży skok lewarka, co w mieście przy ruszaniu ze skrzyżowania jest uciążliwe. Poza tym zestopniowanie niskich biegów mogło by być lepsze. Poza miastem zachowuje się ok.
Jak na tak małe gabarytowo auto, podróżowanie jest po prostu przyjemne. Polskie dziurawe drogi od razu mniej denerwują. Człowiek ma wrażenie że jeździ autem klasy zdecydowanie wyższej.
Świetna widoczność we wszystkich kierunkach, wysoka pozycja kierowcy i pasażerów, wielkie lusterka.
Wnętrze samochodu bez zarzutów. Wszystko pod ręką. Duże możliwości dostosowanie wnętrza do chwilowych potrzeb. Można nawet regulować pochylenie oparcia tylnej kanapy co na dłuższych trasach się przydaje. Drażni jedynie brak możliwości podnoszenia wycieraczek przedniej szyby. Próba ich podniesienia kończy się uszkodzeniem lakieru maski silnika.
Bardzo dobra wentylacja, razem z nawiewem na nogi pasażerów.
Z przodu przestrzeń w zupełności wystarczająca. Na tylnej kanapie mnóstwo miejsca zarówno na nogi jak i nad głową. Cztery osoby podróżują bardzo wygodnie. Podróżowanie w pięć osób też nie jest kłopotliwe.
W samochodzie jest dosyć cicho. Robi się głośniej tylko podczas zdecydowanego podnoszenia obrotów silnika lub przy prędkościach powyżej 120 km.
Przejechałem dopiero około 5 tys km i nie mam doświadczeń serwisowych. Spalanie na poziomie którego się spodziewałem po nowoczesnym benzynowym silniku.
Komfortu jazdy, ilości miejsca dla ludzi i bagażu, świetnej stylistyki nie da się porównać do samochodów w podobnym zakresie cenowym.