Ocena kierowcy - Citroen C3 Picasso

konrat, 12 lat temu
Silnik 1.6 VTI 120KM 88kW
Rok produkcji 2012
Citroen C3 Picasso 1.6 VTI 120KM 88kW 2008-2015 - Oceń swoje auto
Silnik : zaskoczył mnie silnik, obawiałem się, że aerodynamika zniweczy jego moc a okazało się to nieprawdą
Być może są lepsze samochody ale ten spełnia moje oczekiwania i zaskakiwał mnie pozytywnie (zużycie paliwa ciut mniejsze niż się spodziewałem, niesamowita widoczność i dobre rozwiązania przestrzenne, przyzwoity kop na samochód o aerodynamice karocy)
Ponieważ wykorzystuję samochód do jazdy do pracy za miasto, wziąłem większy silnik(w promocji dealer nie zmienił ceny :). Absolutnie wystarcza do przyspieszenia, dosyć duża elastyczność na wyższych biegach.
Trochę mi tak metalicznie szczęka czasem przy zmianie ale idzie przeżyć bo nie ma problemów z wrzucaniem biegów.
Zaskoczył mnie pozytywnie. Przy wielkiej budzie spodziewałem się niestabilnośći i wrażenie było trochę bujania ale po prostu nie jeździłem samochodem z tak miękkim zawieszeniem. Teraz moge powiedzieć, że wchodzi w zakręty pięknie.
Rozwiązanie przedniej szyby jest tym, czego inni od citroena mogą się uczyć. Przesiadłem się z mniejszego na większy i o dziwo jest lepiej
Dla każdego kto lubi siedzieć jak na krzesełku ;), jest to samochód marzenie. dla tych co lubią mieć wrażenie tarcia tylną częścią ciała po asfalcie może być obco.
Mogłoby się szybciej rozgrzewać, jak na auto produkowane w Europie Srodkowej.
Bez komentarzy, po prostu super.
Wszystko jest dobrze do prędkości ok. 95-100 km/h. Potem zaczyna sie głosno, choć i tak ciszej niż w moich dotychczasowych. Po prostu ktoś go zaprojektował jako samochód miejski a ja jeżdżę nim w trasy.
Moge ocenic tylko zużycie paliwa. &,2 l/100 km przy trasie 1/3 miasto, 2/3 trasa. Mniej niż w specyfikacjach.
Kupiłem w wyprzedaży 2012 za 57 000 PLN. W tej cenie to okazja.
Ocena mało miarodajna - jeżdżę zbyt krótko
jeżdżę zbyt krótko
Dziennik kosztów dla Citroen C3 Picasso 1.6 VTI 120KM 88kW