Bardzo pomysłowy i nowoczesny samochod , comfort znakomity , masa przydatnych detali i efektownych gadzetow. Najmniej konserwtywny z posrod konkurencji!! Polecam z oszczednym i dynamicznym silnikiem Hdi !!
Diesle 1.6 Hdi 92KM Bardzo dobra dynamika , dość cichy i bardzo oszczędny !!
Ok !!
Zawieszeni twardsze niz w poprzednich generacjach , porzednio jezdzilem ZX i Xara !! Moze ze wzgledu na bezpieczesntwo!!
Dobra słupek jest wykrojony daleko w stronę maski i jest dość cienki!! Widocznośc lepsza niż w większosci aut
dobre materiały wykończeniowe deska nie szkrzypi , no moze po za standardową (śliską )tapicerką !!
ciepło w zimie zimno latem (klima) nic nie paruje!!
Z przodu b.duzo miejsca , z tyłu przy wzroście 184 nie mam prolemow z wsiadaniem 5drzwi !!
wiciszenie ok (diesel cichy) , pewnie bylo by lepiej , z klejonymi szybami ale to już wyzsza opcja !!
diesel pali w miesci 5 do 5,5 na trasie 4,7 "ropy" ...Jak dla mnie rewelacja , (dynamika ok) !!
W cenie do 70 tys. najlepszy !! Astra , Golf ,Nowy Focus , 307 w tej cenie bede wyposazeniowo znacznie ubozsze!!
nic sie jeszcze nie zepsulo !! Nic nie skrzypi !!
Przedni zderzak schodzi bardzo nisko jak na compact , trzeba uwazac zeby nie urwac !