Oceny Citroen C5 X Liftback 1.6 PureTech 181KM 133kW 2021-2024

Pozytywne zaskoczenie

Najnowsze oceny Citroen C5 X Liftback 1.6 PureTech 181KM 133kW 2021-2024

~Tomek
Liftback 1.6 PureTech 181KM 133kW
Świetne auto. Wyjątkowo komfortowe. Dużo miejsca w środku. Wersja "na bogato" z kamerami 360. Rewelacja to spryskiwacze zintegrowane z wycieraczkami - w trasie na drogach szybkiego ruchu nieocenione. Licznik który na początku wydaje się archaiczny, jest tak prosty, że aż genialny. Informacje można sobie ustawić, jednak nie sposób nic przeoczyć. Tak jak prosty jest wyświetlacz, to łatwe jest też menu (w porównaniu do innych marek). Nawet po...
Dodane 3 miesiące temu
3,1
~RMS
Liftback 1.6 PureTech 181KM 133kW
Samochód dość ładny. Jednak.... Słabe wyciszenie nadkoli. Podgrzewanie szyby przedniej na drucikach - archaizm. Światła LED nie matrix (nie ma takiej opcji), poziomowanie świateł manualne (w tej klasie? brak IR), brak doświetlania dynamicznego zakrętów. Zawieszenie w mieście super - w trasie - bujanie przy dynamicznej jeździe - nie do zaakceptowania jak powrót do lat 70tych. Wyciszenie nadkoli - tragedia - plastik. Elektronika - potrafi...
~Obsess
Liftback 1.6 PureTech 181KM 133kW
Auto mogę z czystym sumieniem polecić. Z plusów wymieniam silnik, który jest dynamiczny ale oszczędny, komfort jazdy i dobrą jakość karoserii. Chce wyróżnić także wygląd. Dla mnie wygląda świetnie i często przechodnie odwracają się przyjrzeć mojej cytrynie. Z minusów to mam zastrzeżenia do bagażnika - brakuje mi w nim haczyków na zakupy i drugiej lampki z oświetleniem. Niby pierdółki ale by się przydały.
2,5
~Michał
Liftback 1.6 PureTech 181KM 133kW
Turbina do wymiany. Brak części do naprawy zamka klapy bagażnika. Auto nie daje się zamknąć i nie działa kamera.
Dodane 4 miesiące temu
2,5
~Michał
Dodane 4 miesiące temu
~Citroen'owe love
Liftback 1.6 PureTech 181KM 133kW
Świetne auto, bardzo niedoceniane, ma swoich stylistycznych zwolenników i przeciwników, mi osobiście się bardzo podoba bo wyróżnia się z tłumu, niebanalnym kształtem.
Dodane 9 miesięcy temu
~Mario
Ogólnie C5X to samochód dla ludzi ceniących ponad wszystko komfort jazdy
4,8
~Mariusz
Liftback 1.6 PureTech 181KM 133kW
Komfort z klasy premium, super osiągi, wygoda, przestrzeń, ogólnie żadnych zastrzeżeń
~C5x
Liftback 1.6 PureTech 181KM 133kW
Przesiadłem się z manualnej skrzyni. Może jest lekka zwłoka przy kick dawnie ale poza tym zmienia biegi szybko i bezproblemowo (Skrzynia biegów)
Dodane 1 miesiąc temu
~piwo81