Auto jak na ten segment nadzwyczaj dobrze sie spisuje w średnio trudnym terenie. Dojazdy przez śniegu do wyciągów (niezaorane pole etc.) bez problemów. Troche gorzej w glinie po deszczu. W mieście jazda jest bardzo przyjemna. Przełożenia wydają się być idealnie dopasowane do miejskiej jazdy. Ogólnie polecam na każdą okazję. Przed tym jeżdziłem alfą 145, Lancią Y, Fiat Marea, Opel astra. Stąd moje porównania.
Na biegu jałowym nie słychać silnika wcale. Powyżej 3200 obr./min zbyt gośny jak dla mnie. Dobry moment obrotowy już od 1800. Przy 2100 można śmiało wyprzedzać.
Jak to w Hondach. Krótko i precyzyjnie.
Wiem że to SUW, ale właśnie dlatego nie musi udawać terenowca. UWAGA w zimie! Skłonność do obracania, zarzucanie etc. Trzeba jechać wolniej i wtedy wszystko gra.
Do przodu 4 (przez lewy słupek nie widać nadchodzących na pasach), do tyłu 5+ (no i te lusterka jak telewizory) :-)
Kierownica reguluje sie tylko w pionie. Brak regulacji w pionie dla siedzienia. Za krótkie siedziska (mam 189 cm).
W zimie w ciągu kilku minut jest ciepło, a w lecie pomaga wydajna klima (ręczna)
Jak na tę wielkość. Z tyłu siedzi się bardzo wygodnie i na dłuższe trase - wolę siedzieć z tyłu. Z przodu przestrzeni nie brakuje.
Do 100 km/h na 5-ce jest OK. 100-110 silnik, 110++ wiatr.
średnio 10l/100km. Ciekawostka w lecie ok.11 l/100km, a w zimie 8.9l/100km.