Ocena kierowcy - Honda ZR-V

Silnik 2.0 i-MMD Hybrid 184KM 135kW
Rok produkcji 2023
Okres użytkowania: 1 rok
Honda ZR-V 2.0 i-MMD Hybrid 184KM 135kW od 2023 - Oceń swoje auto
Silnik : Cały układ napędowy w tym aucie to majstersztyk.
Zawieszenie : Jak na suwa auto jeździ niezwykle pewnie, nawet na szybszych zakrętach.
ZRV kupiłem we wrześniu 2024 (auto nowe z rocznika 2023). Do dziś zrobiłem 20700 km. Woększość to obwodnica Warszawy, około 5000 km w trasie (wakacje)... srednie spalanie z całego przebiegu 5.6l na 100 km. Na zbiorniku lekko można zrobić 1000 km. Samochód bardzo ekonomiczny, ale też z fenomenalną dynamiką. Od 0 do 120 jezdzi jak dużo mocniejszy szamochód. Barfzo dobrze trzyma się drogi, układ kierownicy jest precyzyjny. Przez rok zero usterek. Wszystko działa rewelacyjnie. Systemy wspomagania nie przeszkadzają, aktywny tempomat - fenomenelny, nie myli się. Wykończenie w srodku po roku, tak samo jak po odebraniu. Wszystko świetnie spasowane, przyjemne w dotyku. Bardzo na plus. Multimedia nie zacięły się ani raz. Android działa bez kabla i to działa znakomicie (wystarczy wejsc do menu serwisowego i włączyć taką funkcję). Mi osobiście troszkę przeszkadza toporny design zegarów, brakuje trochę nowoczesności. To samo tyczy się kafelków i wyglądu multimediów. Nie ma tragedi, ale nie ma też polotu. Zabto sam desing wnętrza mi osobiście bardzo się podoba.
Majstersztyk.
Skrzyni nie ma, ale odczucia z jazdy są takie jakby była :-)
Malina. Precyzyjny, pewny.
Nie ma się do czego przyczepić.
Podntym względem rewelacja. Do tego świetna lamera cofania i czujniki.
Znakomita. Wsiadasz i obsługujesz wszystko jakbyś jeździł tym autem od miesięcy.
Bez zarzutów. Grzane siedzenia, rewelacja.
Masa miejsca na nogi i nad głową (mam 187 cm). Tak z przodu jak i z tyłu.
Latem nieźle. Zimą gorzej (opony). Ogólnie, nie jest źle.
Bardzo niskie spalanie. Niedrogie przeglądy. Do tego 5 lat i 300000 km gwarancji. Zdecydowanie 5 gwiazdek.
Auto drogie w zakupie (chociaż teraz widziałem w Hondzie spore rabaty), ale za zapłaconą kwotę dostajesz produkt dopracowany, bezawaryjny i z mocnym, nowoczesnym i ekonomicznym układem napędowym.
Rok, prawie 21000 km... zero usterek.
Jak wyżej. Zero awarii.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i-MMD Hybrid 184KM 135kW [l/100km]