Ocena kierowcy - Seat Cordoba I Sedan

fred__durst@wp.pl, 23 lat temu
Silnik 1.4 i 16V 101KM 74kW
Rok produkcji 1997
Seat Cordoba I Sedan 1.4 i 16V 101KM 74kW 1996-1999 - Oceń swoje auto
Auto moze sie podobac. Ogolnie moze byc, ale 2 cordoby na pewno bym juz nie kupil !!!
W 2 osoby mozna poszalec. W wiecej juz czus braki mocy !!!
Po ok.50 tys. zaczela szwankowac. Kilka razy wypadl mi bieg. Przy ostrtej zmianie biegow slychac glosne pukanie, a lewarek mocno klepocze (bieg najczesciej wyskakuje). Auto bylo uzywane w 95 % w sposob normalny !!!
Moze sie podobac. Ogromne zastrzezenia do ukladu kierowniczego (chodzi mi o modele bez wspomagania).Parkowanie to normalnie masakra !!! Fiaty maja to o wiele lepiej zrbione. Auto trzyma sie drogi praktycznie w kazdych warunkach.
Dobra ! Troszeczke przednie slupki czasem przeszkadzaja i utrudniaja widocznosc. O Widocznosci do tylu nie bede wspominal....cos za cos. Mnie to nie przeszkadza.
Pozytywnie. Jedyny mankament, to otwieranie tylnych szyb. Bardzo niewygodnie
Ogolnie dobra. Na 3 i 4 poziomnie troszeczke glosna, ale za to skuteczna. W zimie szyby szybko odparowywuja !
Tak sobie. Z tylu przy dos sporych rozmiarach przednich podrozujacych i nie mniejszych tylnich, na nogi na tylnej kanapie jest znikomo malo miejsca. Z Przodu ogolnie pozytywnie. Miejsca na glowe jest wystarczajaco.
W porownaniu z Lanosem to jest cicho. Powyzej 3,5 tys. obrotow silnik zaczyna krzyczec. Przy 5,5 tys. ciezko uslyszec wlasne mysli !!!
Uwazam, ze auto o takiej mocy i takiej pojemnosci, mogloby troszeczke mniej palic. Ale ogolnie przy normalnej nodze, auto pije na pozytywnym poziomie.
Wydajem mi sie, ze za taka cene powinno byc cos wiecej. Przede wszystkim serwis mogliby poprawic !!!!!
Moze mam jakis trefny egzemplarz, ale po jakis 40-45 tys. km. zepsul sie wskaznik temp. plynu. Naprawa kosztuje 1400 zl. (trzeba kupic cala deske rozdzielcza !!!!!!). Ogolnie mniejszych usterek nie ma. Jeszcze jedno...ciagle wypadaja kapturki ochronne od przyciskow w drzwiach.
Po ok 7 tys. nawalil tlumik. Od prawie samego poczatku, po przekroczeniu 120 km/h kierownica zaczyna bardzo drzec !!! W ASO naturalnie nie znalezli zadnej usterki, w innych stacjach tez nie, ale to nie jest bezpieczne i cos z tym musi byc. Zaliczam to do powaznych usterek. Poza tym ciagle znosci na lewo (przy puszczeniu kierownicy). Sytuacja jak wczesniej. Nigdzie nie wykryto usterki !!!
Seat Cordoba I Sedan