: Ekonomiczny, a dynamiczny. Samochód relatywnie bardzo dobrze się zbiera
Największą zaletą tego samochodu jest jednostka napędowa. Samochód zbiera się dynamicznie, jest bezawaryjny i pali niewiele.
Mój Seat Ibiza ma 17 lat i od 6 jest w rodzinie. Nie szczędzę mu wrażeń, zdarza się jechać 180 autostradą, czasem dynamicznie przyśpieszać na zimnym i tak dalej. Mimo to nie było żadnej awarii w okresie 6 lat. Silnik, skrzynia i zawieszenie działają świetnie, zero rdzy. Żadnych ikonek, komunikatów, problemów czy napraw. Wsiadasz i wiesz, że możesz nim okrążyć planetę. Karoseria ma ponadczasowe zakrzywienia, dzięki czemu samochód starzeje się z gracją i jest wiecznie młody. W środku sporo miejsca, pełna ergonomia. Spalanie w cyklu mieszanym od 5,5 - 6,5. Autostradą 5. Przy spokojnej jeździe mieszany 5,5, autostrada 4,5.
Silnik od produkcji (17 lat) bez awarii. Takie samochody powinny być robione już zawsze. Nie dmuchałem, nie chuchałem, nie raz na zimnym męczyłem, a po 270 tys. km wszystko śmiga.
270 tys. przejechane i 0 problemów.
Samochód trzyma się drogi rewelacyjnie. Nie jest to sport z dedykowanym zawieszeniem, ale jak na samochód miejski 6 z plusem.
Ciekawa i ponadczasowa. Samochód starzeje się z gracją i wiecznie wygląda młodo.
Bardzo dobra
Siedzenia mogą być dla niektórych mniej wygodne. Przyciski, widoczność i wyciszenie na plus.
ok
Dużo miejsca nad głową, na nogi etc zarówno z przodu jak i z tyłu.
ok
Minimalne koszta części i usług, samochód ma 17 lat, w rodzinie 6 lat i ma przejechane 270 tys. km, a nie było żadnych awarii.
Brać póki są!
Drobiazg wyskoczy średnio raz na rok, a samochód ma 17 lat. Moim zdaniem to strzał w dziesiątkę.
Żadnych awarii
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 TDI DPF 80KM 59kW