Wybierz generację

545 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~FLINSTON~FLINSTON

Hej,

Januszu z Tarnowa. Mialem identyczna sytuacje. Tylko najpierw nie bylo komunikatu STOP - USZKODZONY WTRYSK tylko wlasnie usterka wtrysku bez swiatelka STOP, wystarczylo podladowac akumulator /tansze niz kupno nowego/ jednak jak chcesz kupic cos w najlepszej stosunkowo cena/jakosc kupc CENTRA FUTURA taki 74 AH bedzie idealny /seryjnie montowali 70 AH/. Natomiast po kolejnym mrozie mialem inna akcje STOP-USZKODZONY WTRYSK-GASNIE SILNIK to pojawialo sie jak chcialem przyspieszyc i obroty wchodzily w okolice 2500. Powodem byl przytkany filtr paliwa parafina. Dolalem dodatku depresatora, wlalem 10 L ON premium z BP wstawilem auto na noc do garazu gdzie temperatura byla kolo -4 /cieplej niz na dworzu/ i pomoglo takze masz 2 w/w wyjscia.

~janusz z Tarnowa~janusz z Tarnowa

Do ~kynio radom: Wczoraj,odpaliłem silnik w mym samochodzie, po przejechaniu 1km, włączyła się sygnalizacja ;usterka wtrysku;, oraz SPOT.Zbiornik paliwa pełny. Co może byc przyczna, ze silnik zgasł.Dodawałem gazu, bez rezultatu.dzisiej ponownie taka sama sytuacja. Czy może to miec związek z tym, ze zamarzła ropa w pompce, i nie daje paliwa do silniak. proszę o porade tj.przyczyne, oraz co robic dalej.

~fulcrum~fulcrum

tomek

ja mam Megane 2.0 benzyna z roku 2003. Ogólnie auto bardzo fajne, kilka rzeczy się popsuło (zwijacz poduszki powietrznej, siłownik od centralnego, fotokomórka od HandFree)- jednak suma sumarum psuły się głownie ekstrasy a ich naprawa nie była dramatycznie droga- w sumie wydałem na to może 2tys zł więc nie ma dramatu. Silnik zdaniem mojego mechanika nie do zajechania (niewysilone 2.0), pali rozsądnie (10-11 po mieście), jest szybki i ogólnie na prawdę ok. Ja jestem zadowolony i polecam to auto (aktualnie dalem kobiecie i tez jest z niego zadowolona)

Przejdź do dyskusji

Zobacz również