Ocena kierowcy - Alfa Romeo Giulia II Sedan Facelifting

Bartek666, przed chwilą
Silnik 2.9 Turbo 510KM 375kW
Rok produkcji 2020
Okres użytkowania: 1 rok
Alfa Romeo Giulia II Sedan Facelifting 2.9 Turbo 510KM 375kW 2020-2023 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : NIewiarygodne prowadzenie i układ kierowniczy.
Układ elektryczny : Chochliki, akumulator.
Najlepiej prowadzący się samochód jakim jechałem. Auto w starym, analogowym stylu. W trybie race wymaga wysokich umiejętności i bardzo dobrego refleksu. Dla mnie, nieakcepotwalna twardość zawieszenia na co dzień i gorsze drogi. Zimą samochód jest bezużyteczny i wtedy go nie używam. Nie korzystam też z tego auta na co dzień. Rozkład masy 50:50 - Samochód stworzony na zakręty i tor wyścigowy, tam powstał i czuć to na każdym kroku. Samochód dla kogoś, kto potrafi jeździć i chce mieć bezkompromisowego potwora z tylnym napędem. Większość użytkowników stwierdzi, że niemiecka konkurencja jest 5 razy lepsza, co targetuje ten samochód na ludzi, którzy mieli do czynienia z motorsportem i fanatyków włoskiej, sportowej motoryzacji. Jestem szczęśliwcem, że mam okazję jeździć IMO jednym z najlepszych samochodów w historii.
Uwielbiam jego brzmienie. Posiada duży moment obrotowy i mocną górę. Bardzo płynnie rozwija moc. Nic bym nie zmienił
Są szybsze skrzynie, ale uważam, że ta perfekcyjnie pasuje do charakteru samochodu, a jazda w trybie manualnym to poezja. Zmienia biegi z kopnięciem w plecy, co jest uzależniające.
Najlepiej prowadzący się samochód jakim jeździłem w życiu. Bezkompromisowy sportowiec z rozkładem 50:50. Nie zamieniłbym na nic innego w podobnej półce.
Widoczność jest słaba, siedzimy nisko, słupki są grube, kamera w jakości VHS :)
Kabina jest ciasna, czujemy się bardzo "otuleni" autem, co mnie bardzo odpowiada. Fizyczne przyciski, nie trzeba korzystać z ekranu dotykowego wcale.
Auto jest ciasne na tle konkurencji. Bagażnik jest spory, za to z małym otworem.
Chochliki elektryki to norma u mnie. Częściowo winą był kiepski akumulator. Ale czytnik obd to mus w tym aucie. W 99% wystarczy skasować błędy i jedziesz dalej.
Bez awarii.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.9 Turbo 510KM 375kW [l/100km]