Ocena kierowcy - Alfa Romeo Giulia II Sedan

Układ hamulcowy : 4 tloczki brembo, kosmos
Silnik : Silnik wspolgra z silnikiem
Układ elektryczny : Lubi się zawiesić
Inne : ergonomia
Daje 4, Auto uzytkuje od 3 lat, zrobilem ok 60 tys km, Świetny Włoski wóz, bajeczne prowadzenie, jednak znam jego wady, Przesiadłem się do alfy z namową znajomego, rozważałem pomiędzy Kia Stinger GT, Bmw 330/430i f30, C klasą w205. Kia w odstawkę ponieważ wtedy spalanie mnie przerastało. Wracając do osiągów są świetne, ale niestety użytkowanie na dłuższą metę ma swoje wady. .
Silnik rewelacja, może nie brzmi ale jest bezawaryjny, mocny, idealnie współgra z samochodem
Zf8hp, co tu więcej dodawać, super skrzynia, idealnie reguje na gaz, na łopatkach ma fajne przepięcia. Przesiadłem się aktualnie na bmw m3 g80, nie bez powodu, skrzynia mnie zachęciła
Układ jezdny to kwintesencja alfy romeo, poza bmw i alfą nie znam lepszego układu kierowniczego, mercedes i audi nie dorównuje ani trochę. Idealnie reaguje na każdy ruch, auto jedzie jak po sznurku
Jest ok, masa odprysków na przodzie ( brak wiedzy o powłokach i foliach na czas zakupów, w obecnym aucie full front.
Z przodu na wprost jest ok:) reszta tragedia, duże słupki A
DRAMAT, auto jest kompletnie nieergonomiczne i przekombinowane, przesiadlem sie do alfy z octavii rs 3 gen, duzo lepsze rozwiazania. Od kiedy posiadam bmw wiem, ze ergonomia jednak jest przydatna...
ok bez dramatu
Auto jest strasznie zabudowane w środku, duże od zewnątrz ciasne wewnątrz. Mało miejsca za kierowcą (Mam może i 190 cm wzrostu, ale w m3 jest ok, i cuprze formentor mojej żony mieszcze się też bez problemu
bywa glosno. ale jest ok generalnie.
bez zastrzeżeń
Uważam, że auto jest nieco drogie jak na swoje walory wszystkie. Chociaż ja kupiłem 2 letni egzemplarz
elektronika, sama sie naprawia:)
Zawieszenie słabe, i szyberdach, kupujcie bez szyberdachu, bo niestety szyber lubi się po ulewach zatkać (odpływy)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TBi 280KM 206kW [l/100km]

8,8