Oceny Citroen Grand C4 Picasso II Grand Picasso Facelifting 1.2 PurTech 130KM 96kW 2016-2018

Podsumowanie 5 ocen Filtruj
Przebieg ocenianiego auta
Lata produkcji
Citroen Grand C4 Picasso II Grand Picasso Facelifting 1.2 PurTech 130KM 96kW 2016-2018 - Oceń swoje auto
średnia ocena z 5 ocen
80%
użytkowników kupiłoby ponownie
Pozytywne zaskoczenie

Najnowsze oceny Citroen Grand C4 Picasso II Grand Picasso Facelifting 1.2 PurTech 130KM 96kW 2016-2018

4,8
~Piotus
Grand Picasso Facelifting 1.2 PurTech 130KM 96kW
Doskonale, rodzinne auto. Bagaznik - spory i ustawny. Dodatkowo nie mam 3 rzedu siedzen wiec w zamian jest kilkadziesiat dodatkowych litrow baganizka w schowkach pod podloga bagaznika. Auto mega ciche. Czasem wylaczam radio zeby sprawdzic czy silnik chodzi ;) Przy przyspieszaniu nawet ostrym silnik oczywiscie slychac ale bardzo przytlumiony, mam wrazenie jakby silnik byl gdzies daleko. Poza tym dzwiek jest zaskakujaco przyjemny. Wiem ze to...
Dodane 7 lat temu
4,5
~mick74
Grand Picasso Facelifting 1.2 PurTech 130KM 96kW
To mój drugi Citroen najnowszej generacji. Postanowiłem przejść na poziom wyżej, czyli z Intensive (More Life) na Shine (dawniej Exlusive). Zmieniłem silnik z 1.6THP (156 KM) na 1.2 Puretech (130 KM) - nie żałuję! Różnica polega na tym, że na stromym podjeździe garażu (ok. 25% nachylenia) w 1.2 trzeba więcej przygazować, aniżeli w 1.6THP. Z kolei 1.2 jest żwawszy na samym początku, co daje większą pewność/frajdę przy ruszaniu. Wydaje się...
Dodane 8 lat temu
4,7
~Picasso
Grand Picasso Facelifting 1.2 PurTech 130KM 96kW
Ogólnie samochód bardzo udany ale raczej bliżej 4 gwiazdek niż 5. Duży wpływ na ostateczną ocenę będzie miała rodzaj konfiguracji i zastosowanego silnika. Dziś wybrałbym 2.0 Hdi z automatem.
Dodane 4 lata temu
4,6
~Zadowolony
Grand Picasso Facelifting 1.2 PurTech 130KM 96kW
Idealne auto na długie podróże. Dobre do jazdy po mieście.
Dodane 8 lat temu
2,9
~Były miłośnik Citroena
Grand Picasso Facelifting 1.2 PurTech 130KM 96kW
Dramat! Wszystkie zalety silnika są przesłonięte przez ogromną wadę: rozpuszczający się pasek rozrządu (jest w kąpieli olejowej) który niszczy silnik. Szczęściarze już mogą mieć problem przy przebiegu 15 tys jeżeli samochód jeździ na krótkich trasach. (Silnik)
Dodane ponad rok temu
Citroen Grand C4 Picasso II Grand Picasso Facelifting