Przy zmianie auta (szukałem mini vana) przeglądałem wiele aut. Niemieckie-drogie, tandetnie wykonane, zniszczone, duże przebiegi. Japończyki-drogie, drogie i drogie. Francuzy- bałem się trochę opinii o awaryjności, zaryzykowałem i myślę że z tą awaryjnością to trochę przesada, ale w związku z tymi złymi opiniami można francuza nabyć za całkiem dobrą kasę. Podsumowując - jest to na prawdę dobre auto dla rodziny .
Kultura pracy dobrze, elastyczność bardzo dobrze.
Skrzynia pracuje bez uwag.
Nie ma problemów w czasie prowadzenia autka praktycznie w każdych warunkach, w koleinach troszkę gorzej.
Do przodu super, do tyłu przy wyczuciu auta też w miarę, rzeczywiście troszkę psuje widoczność lewy słupek, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić.
Za wyjątkiem włącznika awaryjnych i centralnego zamka wszystko jest w porządku.
Ogrzewanie mogło być lepsze na krótszych trasach (wiadomo diesel ), klimatyzacja automatyczna- rewelacja-cichutko i wydajnie.
Miejsca sporo dla każdego pasażera, prawdziwe rodzinne autko.
Jak na diesla to dobrze. Do 100 km/h-cisza,
100-150 km/h słychać , ale bez utraty komfortu. Trochę trzeszczą plastiki .
Co do spalania dałbym 5 gwiazdek - po prostu chce się jeździć (miałem do tej pory benzyniaka), na baku 1000 km osiągnąć można bez problemu. Spalanie miasto ok 6,5l, trasa 5,5l. Ceny przeglądów- wysokie, napraw w zasadzie nie miałem, wszystkie koszty można znacznie zredukować omijając ASO.
Po przeanalizowaniu rynku aut jest dobrze.
W zasadzie może być.
Bez uwag.