Lista ocen Citroen ZX Hatchback 1.8 i 101KM 74kW 1992-1997 (6) - Całokształt

Na liście zabraknie 3 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~danka2@poczta.onet.pl
Hatchback 1.8 i 101KM 74kW
Poprzedni właściciel omijał warsztaty. Auto kupiłem b. tanio koszt części jest b. niski niektóre kosztują mniej jak do CC700 np. tarcze wentylowane + klocki z wymianą 240 zł. w cc700 to samo 270 zł. Wymieniłem wszystkie sailent blocki z przodu i z tyłu (ok. 300 zł), tylną poduszkę samoskrętną (ok 120 zł), manszetę (50zł) zregenerowałem pompę od wspomagania (180 zł). Oprócz tego eksploatacyjne materiały typu paski, filtry, oleje. Auto dość...
~Mateusz
Hatchback 1.8 i 101KM 74kW
Auto jak na swoje lata i bardzo niską cenę zaskakująco dobrze jeździ, w mieście rewelacyjny. Denerwujące są drobne usterki, ale da radę je łatwo i tanio usunąć. Bardzo zrywny i sprawnie pokonujący nieciekawe drogi, świetny i bezproblemowy silnik. W cenie poniżej 2,000pln ciężko znaleźć lepszy samochód. Jestem zadowolony z niego.
Dodane 14 lat temu
~j_drag@poczta.fm
Hatchback 1.8 i 101KM 74kW
Jak dotychczas nie było większych problemów. Silnik jest niezwykle dynamiczny - 100 KM. Bardzo pakowny, ładuje się do niego jak do ciężarówki. Poza tym to tylko leję paliwo i zmieniam olej - jeżdżę tak już od trzech lat.
Hatchback 1.8 i 101KM 74kW
Raczej udana konstrukcja. Ma jakieś swoje wady, ale nie jest to auto nowe, a zastosowane rozwiązania na pewno zaspokoją większość wymagań.
Dodane 17 lat temu
~rraju@poczta.onet.pl
Hatchback 1.8 i 101KM 74kW
Silnik 1.8 z automatem jest b. paliwożerny. Niestety instalacja gazowa wymaga wielopunktowego wtrysku, co przy tym roczniku jest nieopłacalne.
~Zbyszek
Hatchback 1.8 i 101KM 74kW
ogólnie podoba mi się to auto
Dodane 18 lat temu
Citroen ZX Hatchback