Przeciętny użytkownik narzędzia pracy.,
Silnik 1.8 i 95KM 70kW
Rok produkcji 1997
Przebieg:
110 tys. km
Wielkie, niezawodne, komfortowe auto za śmiszne pieniądze. Objechałem turystycznie trochę Europy z przyczepami, rowerami na dachu itp. - nie zawiódł. Serducho rwie się np. do nowego Mondeo czy Lagunki, ale główka i kieszonka stawia na Esperala. Życzę mu długiego zdrówka i dotychczasowej kondycji.
Nieżle ciągnie, przy pełnym obciażeniu troszkę brakuje tchu.
Niekłopotliwa
Bez pisku gum na zakrętach bardzo komfortowy. wiele aut z wyższej półki o twardszych nastawieniach przyprawia mnie o strzały w kręgosłup.
Widzę.
Wszystko pod rąsiami
Mam autko bez klimy, a w zimie zatykam kartonikiem wlot powietrza - chłodnicę. Skutkuje. Mgiełka na szybach troszkę denerwujaca, ale do przetarcia.
W innych autach tej wielkości brakuje mi przestrzeni. Naprawdę świetnie.
Przyzwoita moc na niskich obrotach nie wymusza kręcenia silnikiem - w drodze można poplotkować.
Przeciętne zużycie LPG na mieszanych trasach 10 - 12 litrów na 100 km. Na autostradzie przy 160 - 190 / tak, tak / 12 - 14 litrów LPG.
Nie znam w tej kategorii aut lepszego stosunku produktu do ceny.
Po 30 000 km wymieniono mi tylne sprężyny na model "MOSKWA" i już się tak nie schylał. Reszta super - systematyczne przeglądy co 10 tys. z wymianą tego, co trzeba. Przeciętny koszt przeglądu z olejem 300 - 400 zł. Aha! po 100 tys. wysiadła mi membrama w LPG - wymiana 350 zł.