Ocena kierowcy - Fiat 126p "Maluch" Hatchback 3d

Silnik 0.65 24KM 18kW
Rok produkcji 1988
Fiat 126p
Nie kupiłby ponownie
Namiastka samochodu - psuje się wszystko i zawsze. To było jedyne auto gdzie zawsze jak wracałem do domu to po jeździe nim miałem brudne ręce... Zawsze woziłem cały bagażnik różnych części zamiennych, które były tanie jak barszcz i fatalnej jakości. Do naprawy był potrzebny młotek, 3 klucze, oraz kij od szczotki... Brak ogrzewania, światła jak ze świeczki, głośny, awaryjny, mały, słaby, niewygodny, niebezpieczny, za dużo palił, szybko rdzewiał... Tragiczny wyrób samochodopodobny. Nigdy więcej tego badziewia.
Bardzo dobra - można było tylna szybę szmata bez ruszania się z przedniego miejsca zetrzeć z przedniego fotela - taki był mały i ciasny.
Fabrycznie brak.
Fabrycznie brak.
Wszystko naprawić się dało młotkiem albo kijem od szczotki. Części zamienne szły jak woda bo były tandetne i parszywej jakości. Dużo palił jak na swoja mikropojemność silnika.
Grosze kosztował bo grosze był warty.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 0.65 24KM 18kW [l/100km]

7,2
8,0
6,5

Usterki Fiat 126p "Maluch"

Liczba wpisów: 13

Fiat 126p "Maluch" – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu