Ocena kierowcy - Fiat Brava

tomeksz., 22 lat temu
Silnik 1.9 TD 100KM 74kW
Rok produkcji 2000
Fiat Brava 1.9 TD 100KM 74kW 1996-2001 - Oceń swoje auto
Ogolnie bardzo dobrze...jak ktoś chce kupić bravkę to goraco polecam....ale tylko z silnikem 1.9 JTD.
Autko bardzo cichutkie, dynamiczne, 11sek do setki to bardzo dobre, troche długo rozgrzewa się zimą, znakomite przyspieszenia na 4 i nawe 5 biegu - przy 130 km/h wciskajac pedał gazu auto bardzo szybko przyspiesza.
Trochę kiepsko wchodzi wsteczny, pozostałe O.K.
Za głośne zawieszenie, żadnych luzów-testy w serwisie ASO, a jednak cos tam słychać....
Dobra widoczność do przodu i w lusterkach....gorzej z cofaniem...ja korzystam tylko z lusterek bocznych-idzie sie przyzwyczić.
Wszystko na swoim miejscu,w zasięgu ręki.
Ogrzewanie O.K., Klima jeszcze lepiej - tu fiat sie postarał - klima i ogrzewanie z regulowaną temperaturą ( auto-klima)....REWELACJA....
Regulowany fotel kierowcy i regulowana kierownica - każdy znajdzie wygodna pozycję. Dużo miejsca dla pasażera i pasażerów na tylnej kanapie.
Dieselka słychać we wnetrzu tak naprawdę tylko jak jest zimny i na wolnych obrotach. Wystarczy troszkę gazu ( 1100obr/min) i już klekocik jakby zanika.
miasto-ok. 7,5l/100km , trasa(tylko raz mnie się tak udało) 4.4l/100km - na pustej drodze i przy prędkości 90-100km/h bez wyprzedzania.Przeglady w ASO trochę drogie ale to przecież FIAT jak ktoś niechce to nie musi w ASO i wtedy napewno bedzie dużo taniej.
Auto wykonane naprawdę solidnie , z ceną gorzej za nówkę w styczniu 2001 zapłaciłem prawie 60tyś zł no coż ale mam tam wszystko co do jazdy potzebne. Jest w koncu klima , ABS, elektryka , no i przede wszystkim to przecież 100 konny turbodoładowany dieselek.
Jak w kazdym aucie...cos tam puka , cos tam stuka ale ogólnie to za wiele się nie psuje....
Ja takich jeszcze nie miałem a mam juz prawie 93tyś.
Fiat Brava