Ocena kierowcy - Fiat Tipo II Cross Kombi

Silnik 1.6 MultiJet 130KM 96kW
Rok produkcji 2024
Okres użytkowania: 1 rok
Fiat Tipo II Cross Kombi 1.6 MultiJet 130KM 96kW od 2022 - Oceń swoje auto
Super silnik do jazdy w trasie 120 km/h. 2000/25000 obrotów. Od początku prowadzę dziennik samochodu i spalanie po 42 000 to 5.075l diesla
Dałem cztery gwiazdki, bo ogólnie jest w porządku, ale po 20.ooo km zostało wymienione. Nadmieniam, że wymiana była sprawna i serwis nie miał z tym żadnych problemów. Skrzynia ma typowe przełożenia do jazdy w trasie. Mi to bardzo pasuje.
Jestem bardzo zadowolony ze sposobu wybierania nierówności. Zaskoczony odizolowaniem odgłosów jazdy w kabinie.
Kombi, dużo miejsca. natomiast schowki w drzwiach są małe. Nie ma chłodzonego schowka.
Mój fiat ma pełne światła led. No to jest super. Dużo podróżuję nocami i to strzał w 10.
Trochę brakuje trzymania bocznego. jest za to sprawne regulowane elektrycznie podparcie lędźwiowe.
To pięta mojego fiata. Klimatyzacja ok. Dramat jeżeli chodzi o poranny rozruch w zimę. Moja "najbogatsza wersja" nie ma żadnego elektrycznego wsparcia i dopiero po ok. 10 minutach. Silnik nagrzewa się na tyle by włączył się system anti frost.
Jest bardzo przyzwoicie.
Auto kupione z pakietem przeglądów, także jestem zadowolony. Chociaż ciekawostka, po pierwszych 20 tysiącach dowiedziałem się, że przy wymianie oleju, nie bzie wymiany filtrów paliwa, powietrza i kabinowego. Oczywiście wymieniłem je, z tym, że na mój koszt.
Cztery gwiazdki za to sprzęgło, które jak stwierdziłem już po wymianie nie działało dobrze od początku.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 MultiJet 130KM 96kW [l/100km]

5,2