Ocena kierowcy - Hyundai Inster

Jurek, 1 dzień temu
Silnik Long Range 49kWh 115KM 85kW
Rok produkcji 2025
Hyundai Inster Long Range 49kWh 115KM 85kW od 2024 - Oceń swoje auto
Silnik : To właśnie co mi się podoba w elektrykach, on rusza z kopyta, a nie zbiera się.
Auto oceniam po 3 miesiącach użytkowania w sezonie październik-styczeń. Kupiłem go bo: - chciałem mieć magazyn energii na wydzielony obwód elektryczny w domu (V2L, działa) - powoli ma mi zastąpić wysłużoną Fabię 2 na miasto i podmiejskie wyjazdy - dostęp do buspasów - darmowe parkowanie w centrum miasta - awaryjne wyjazdy w trasy Ładuję w domu przez ładowarkę AC z taryfy G11 i fotowoltaiki, ale jak na razie (jesień/zima) panele nie dają tyle aby w dzień zasilić dom i auto. Wiele czytałem i oglądałem przed kupnem auta i te ochy i achy wcale nie są przesadzone, autko na jazdę wokół komina znakomite, a sprawdza się również w trasie, wtedy jednak kosztem paliwa ustępuje Fabii II 1.4 16V LPG (jazda na LPG Fabią to super-eco). Na trasy mam Octavię 2.0 TDI 4x4, aczkolwiek gdy stała u mechanika to Insterem zrobiłem raz wyjazd w góry w kopny śnieg i dał sobie radę.
Elektryk, co tu oceniać, w mieście na światłach ogier.
4 programy, testowaliśmy wszystkie łącznie ze SNOW w Karkonoszach, każdy świetnie zestrojony w/g przeznacznia.
Świetnie trzyma się drogi, pozwalam siobie na bardzo dynamiczną jazdę.
N/A
Nawet bez kamery 360 stopni jest świetnie. Jedyny mankament to duża czarna plama z czujnikami na środku górnej części przedniej szyby, trzeba trochę się pogimnastykować aby zobaczyć światła drogowe jak się źle zatrzyma.
Super przymyślane autko, ale szmata/pokrywa bagażnika od razu wyleciała.
Trochę trwa to nagrzewanie ale mamy zdalne sterowanie i programowanie.
Super, a patent z przesuwanymi i pochylanymi siedzeniami bomba.
Powyżej 110 słychać wyraźny szum opon i powietrza. Przy 150km/h nadal cichszy od Fabii 2.
Na razie kosztem jest tylko EE.
130k to było trochę drogo w porównaniu do Chińczyka, czekam na 40k zwrotu z Naszeauto.
Wolno działa infotainment, im zimniej tym wolniej. Czasami resetuje sie przy smartfonie podłączonym przez kabel/AdroidAuto
Na razie odpukać, ładowałem AC (13kW) i DC (80kW)

Zużycie prądu dla silnika Long Range 49kWh 115KM 85kW

Średni zasięg
290 km
Średni maksymalny zasięg
300 km
Średni minimalny zasięg
220 km
Maksymalny zasięg przy oszczędnej jeździe na długiej trasie
350 km
Średni czas ładowania baterii: gniazdko domowe
4,0 h
Średni czas ładowania baterii: stacja ładowania
4,0 h
Średni czas ładowania baterii: stacja szybkiego ładowania
0,6 h
Hyundai Inster