: Prowadzi się fantastycznie. Dzieciaki go kochają i na autostradzie w ogóle nie czują prędkości a dzięki temu córa się nie boi.
Przesiadłem się z BMW 5 . Najpierw na xe z 2015 roku z napędem na tył. Po zimie zmieniłem na 2016 rok z napędem na 4x4 AWD. Warto dopłacić jeżeli ktoś wybiera się czasami w góry a tym bardziej na narty. Mam porownanie do BMW. Po niespełna 3 latach z Jagiem mogę śmiało stwierdzić, że do BMW już nie wrócę. Jeździ naprawdę dobrze. Wersja 163km jest jednak odczuwalnie słabsza. W swoim wymieniłem aku i mechanik wyczyścił czy wymienił jakiś filtr za 300zl. Samochód zwraca uwagę przechodniów. Wyróżnia się z tłumu. Za przystępna kasę jest lulsus. Nowy ponad 200k więc uważam, że warto. Odpukać na ten moment jestem zachwycony. Trzeba się jednak liczyć, że przy przebiegu bliżej 200k trzeba zrobić rozrzad za 4000-5000zl.
Odejmuje gwiazdkę za euro 6 i plyn adblue choć na ten moment nie miałem z tym problemów to podobno to sitko co mechanik wymienił to właśnie wina "ekologii".
8 biegów automat, tryb eko, sport, zima pomaga bardzo. Manetki przy kierownicy jak w sportowych furach. Można telefonem jaga odpalić jak na filmikach na fb, ale jeszcze nie testowałem.
Ideał, na ten moment nic nie stukanie nic nie puka.
W większości alum wiec rudy mu nie straszny :)
5 gwiazdek to za mało. 180km na autostradzie to jak 80km w fiacie Tipo realnie piszę moje osobiste odczucie.
Dla pasażerów mogłoby być ciut lepiej
Na ten moment do ugryzienia przez zwykłego zjadacza chleba.
Ja swojego w 2024 kupiłem za 64k w 4x4 z przebiegiem 150k . Nie żałuję bo samochód wyglądai prowadzi sie jak za miliony.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i4 180KM 132kW