Samochód potężny, pewny i ponadczasowy. Ma swoje wady jak każdy pojazd, ale jeśli o niego zadbasz to odwdzięczy się wygodną jazdą po KAŻDEJ drodze. Potrafi połączyć cechy typowe dla limuzyny premium z autem na prawdziwy teren. Mi i mojej rodzinie daje ogromne poczucie bezpieczeństwa na drodze. U mnie ma dożywocie. Jeśli myślisz o WIELKIM DOWÓDCY Nie sugeruj się negatywami-pojedź ,zobacz, spróbuj-takich aut już nie produkują.
Bezawaryjny , bezproblemowy. Z racji pojemności nie katowany.
Prosta konstrukcja. Dbać o olej i jeździć. Zmiana biegów płynna. Trochę szkoda że nie ma 5ki.
Samochód jest wysoki co przekłada się na zachowanie w zakrętach, ale ogólnie bez zastrzeżeń. Zawieszenie potrafi wytrzymać przebiegi rzędu 150 -200 tys (dla aut bez terenu)
Odporność na rdzę na średnim poziomie, podłoga- trzeba dbać-inaczej jest tragedia.
widoczność jak w pojazdach wojskowych -czyli brak widoczności- jak źle staniesz na światłach to ich nie zobaczysz (dlatego bierz wersję z szyberdachem).
Fotele wygodne, podłokietnik wielki jak stół, osłony przeciw słońcu wielkie jak żagle, wentylacja w pojeździe-petarda, dodatkowe świetliki w dachu do doświetlenia 2go rzędu, 3 rząd raczej dla dzieci, układ kinowy siedzień -fajne.
Jak to grzeje ! Jak to chłodzi! Matkobosko! - 3 rząd siedzień ma też swoje sterowanie.
Nie wiem skąd te opinie o braku miejsca. U nas rodzina 2+2+german schepard - i wszyscy się mieszczą . Samochód był skrojony pod amerykańskich grubasów, a polscy fit kierowcy się nie mieszczą? Dziwne!
Cięzko powiedzieć- u mnie wydech akcesoryjny żeby trochę bulgotał. Ja tak lubię.
ciężkie pytanie- patrząc na klasę pojazdu i gabaryt to jest ok, ale tanio nie jest
jakość jest na prawdę ok, ale jak kupisz zaniedbany egzemplarz to czeka cię.... przygoda. Ogólnie trwałość samochodu jest ok.
zdarzają się jakieś pierdoły ,ale z perspektywy iż samochód jest pełnoletni- powiem tak- jest super. Lubi cieknąć szyberdach, ale można sobie z tym poradzić.
Nie ma czegoś takiego jak poważne usterki- wystarczy dbać.
- zużycie paliwa dla silnika 3.7 i V6 4WD 213KM 157kW