Lista ocen Kia Rio IV (40)

4,9
~yatokia
Hatchback 5d 1.2 DOHC 84KM 62kW
Świetny samochód do nabijania kilometrów!! Zakupiłem Rio z silnikiem 1,25 + fabryczna instalacja lpg, auto jest bardzo ekonomiczne, poszukiwałem wersji 1,4 ale do nich nie zakładano fabrycznego lpg. Koszt przejechania 100 km to 13-15 zł w zależności czy trasa czy miasto średnio mi wyszło w okolicy 7 litrów lpg co uważam za świetny wynik. Auto jest obszerniejsze od Yarisa, którym również miałem przyjemność jeździć dłużej niż tylko po placu w...
~kiAriO
Hatchback 5d 1.2 DOHC 84KM 62kW
Samochód bardzo obszerny i ekonomiczny. Zastanawiałem sie nad zakupem hyundaia i 20 ale Rio ze względu na generacje oraz cene wygrało. Co prawda roczniki innych aut z tego segmentu potrafią być ciut tańsze ale będą tylko liftami clio, yaris, fabia. W tym przypadku mamy IV generacje, która wg. mnie spełnia swoje funkcje auta miejskiego w 100 % i wypada najlepiej w porównaniu do innych samochodów tej klasy. Auto jak na ten moment bezawaryjne....
4,9
~Janusz
Hatchback 5d Facelifting 1.2 DPI 84KM 62kW
Silnik czterocylindrowy bez udziwnień. Na miasto w sam raz, na autostrady słabiej ale daje radę. (Silnik)
Dodane ponad rok temu
4,1
~Posiadacz
Hatchback 5d 1.2 DOHC 84KM 62kW
Samochód jest piekny, i posiada bardzo ladną linie nadwozia, i elementy idealnie że zadba współgrają
Dodane 7 lat temu
~fallinaways
Hatchback 5d 1.4 DOHC 100KM 74kW
Samochód jak na swoją klasę obszerny, ciekawie zaprojektowany, może sie podobać, natomiast wersji z silnikiem 1.4 nie polecam z uwagi na wade fabryczną sprzęgła, temat dość obszernie opisany na forach. Serwis sie wypiera po 50 tys. wymiana koszt w serwisie 2000 tys.
2,7
~Bartosz
Hatchback 5d Facelifting 1.2 DPI 84KM 62kW
Auto zdecydowanie na miasto. W trasie jest męczące.
Dodane 2 lata temu
3,1
~Daniel
Hatchback 5d 1.0 T-GDi 120KM 88kW
Jedynym plusem jest wygląd zewnętrzny. Słabe zawieszenie, słaby silnik, nietrwałe materiały wyposażenia.
3,9
~Stanisław
Hatchback 5d Facelifting 1.2 DPI 84KM 62kW
Ogólnie fajny samochód do miasta i na krótkie odcinki , Plus za małe spalanie mieści się w 5 l .
Dodane 5 miesięcy temu
~Andrzej
Hatchback 5d 1.2 DOHC 84KM 62kW
Mogło by być lepiej wyciszone. Słychać pracujące zawieszenie, każdą nierówność (Wyciszenie)
Dodane 4 lata temu
~Andrzej