Ocena kierowcy - Kia Sportage III SUV

Silnik 2.0 CRDi 136KM 100kW
Rok produkcji 2012
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Kia Sportage III SUV 2.0 CRDi 136KM 100kW 2010-2013 - Oceń swoje auto
Inne : Z czasem padają drobiazgi np kamera cofania od korozji
Jak czytam opinie tutaj to śmiać mi się chce. Auto generalnie mam ponad 9lat i jest to jeden z najbardziej udanych zakupów. Nie miałem z nią nigdy problemów jeśli się dba, wymienia oleje na czas, to samochów również odwdzięczy się bezawaryjnością. Awarii żadnych nie miałem z grubszych rzeczy wymiana dwumasy ze sprzęgłem ponieważ przebieg swoje zrobił. Auto jest ciche, ładnie wykonane i dynamiczne a także przestronne. Jak ktoś narzeka na bagażnik to przepraszam, ale to SUV one nigdy nie mają pojemności bagażnika Skody Octavii. Ktoś narzeka na hałas - no a obstawiam, że na najtańszych chińczykach jeździ. Tak samo narzekanie na żywotność silnika niepotwierdza tego nikt kogo znam z 2.0 a kupił zadbany model - Jak się połasiło na cenę za trupa to naprawiać każde auto trzeba będzie bez znaczenia silnik i marka. Generalnie auto oceniam bardzo mocno, ale tylko dlatego , że w tym samochodzie niczego mi nie brakowało ponieważ miałem jedną z najbogatszych wersji. To co uważam za słabe to funkcję automatycznego parkowania - przez 9lat użyłem 2x raz sprawdzając auto przy zakupie i raz żeby pokazać koledze że ma. Jak ktoś się zastanawia to użytkowałem także 1,7CRDi i uważam że 2.0 jest 100 razy lepsza i mniej awaryjna mimo wszystko jak się wejdzie na fora i poczyta.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 CRDi 136KM 100kW [l/100km]

9,0