Ocena kierowcy - Lexus RX IV SUV Facelifting

Nie kupiłby ponownie
Inne : Wyciszenie
Silnik : Zepsul sie na amen ... przy 105 tys
Inne : przy 90 tys padl mi wtryskiwacz
Po 4 latach uzytkowania auta ,auto jest na smietnik. przy 90 tys km tuz przed koncem gwarancji auto zaczelo miec duza ilosc missfire a po naprawie ktora notabene trwala 7 miesiecy i zakonczyla sie wymiana wtrysku nr 1, na piewszym cylindrze , teraz mam obnizona kompresje na tymze cylindrze , i znow auto juz ponad miesiac u mechanika i okazalo sie ze caly Lexus relax to zart na kolkach bo kaza sobie placic za diagnostyke .... auto ma przejechane 105 tys km i jedyne miejsce na ktore powinien trafic to szrot. , czas na volvo ... moja milosc do Lexusa umarla.
po 90 tys km silnik jest na smietnik. tak jak w caloksztalcie auto nadajie sie tylko do na szrot i to wlasnie silnik zawiodl .
NIe mam tu za duzo do powiedzenia, wszystko dzialalo jak jezdzilem
W sumie to lakier jakis taki delikatny , po tygodniu od faktu ze tak narobil mi na auto , wszystko odeszlo z lakierem ... niby wiedzialem o tym ale pierwszy raz mi sie to faktycznie zdarzylo po tak krotkim czasie.
Dobrze mi sie jezdzilo tym autkiem widocznosc byla zawsze dobra, nie moge narzekac
Tutaj faktcznie bylo dobrze, auto sie szybko nagrzewalo po starcie nawet w zimne dni
tutaj jest bardzo dobrze auto jest mega przestronne i jest duzo miejsca na bagaze i ludzi.
nie mam zastrzezen , nawet przy 160 w aucie cisza i silnik cisza
Generalnie przeglady i czesci sa drogie. Wymiana hamulcow i tarczy to koszt 3 tys zl. kazdy przeglad byl powyzej 2 tysiecy a musisz je robic co 15 tys. no troche drogo , i spalic lubi , rzadko schodzilem ponizej 10 litrow.
Wczesnie bylem zachwycony , teraz uwazam ze lexus to strata pieniedzy . NOwy rX moze stac na aku tylko 10 dni , no zart ..... nie polecam , drogi a cala ta 10 letnia gwarancja jest funta klakow warta
Nic mi sie nie wydarzylo drobnego oprocz spalenia sie jednego bezpiecznika od gniazda zapalniczki w bagazniku
No od 90 tys auto jest w ciaglej naprawie... nadaje sie juz na szrot albo silnik do wymiany ale tego gwarancja ani lexus relax nie przewiduje wiec przygotujcie sie na nerwowe chwile.

Pb - zużycie paliwa dla silnika RX 300 238KM 175kW [l/100km]

10,2