Po 2 latach eksploatacji mogę coś powiedzieć na temat tego samochodu. Opinie że mały bagażnik czy ciasno z tyłu mnie śmieszą. Jedz do salonu oglądnij, sprawdź i nie kupuj jak ci nie pasuje. Mnie pasował dla 2 osób to kupiłem i jestem mega zadowolony. Do bagażnika pakuje 2 walizki średniej wielkości i coś podopycham jeszcze u góry i z boku. Co do głośności to oczywiście że silnik robi się głośny jak wciśniesz gaz do dechy - w większości aut ze skrzynią manualną jak przy prędkości 90km/h zredukujesz do 2-ki i wciśniesz gaz do dechy to też silnik będzie bardzo słychać. Natomiast przy spokojnej i normalnej jeżdzie jest bardzo cicho. Tak to prawda że na niektórych rodzajach asfaltu bardziej słychać opony, ale to podobno przypadłość opon run flat bo są grubsze, twardsze i przez to głośniejsze. Ogólnie jazda tym samochodem jest komfortowa i przyjemna. Szczególnie podoba mi się jego przyczepność. Przez kilkanaście lat jeździłem wyższymi autami typu suv. Lexus ux 200 bije je na głowę pod względem trzymania się drogi i przechyłów na zakrętach. Silnik to może nie torpeda ale do szybkiego włączanie się do ruchu i płynnego wyprzedzania 173KM dają radę.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 200 173KM 127kW