: Wspomaganie jest fenomenalne. W żadnycm 20-tenim aucie nie spotkałem sie z tak dobrym wspomaganiem. Kręcimy malym paluszkiem :)
Ogółem mocna 4 z dużym plusem. Jak byłby silnik Diesla była by nawet 6 ! Jak wspominałem. Samochód \" debilo odporny\", odporny na destrukcyjne zapędy właściciela oczywiście do pewnych granic.
109 koni radzi sobie z tym autem dosyć dobrze. Nie jest to demon prędkości ale jak już się rozbuja to płynie i płynie...
skrzynia 4-ka - w moim mniemaniu FENOMENALNA. Mistrzostwo świata dla Mercedesa. Wcale nie brakuje 5-go biegu. Na 3-im biegu możemy jechać 40 km/h jak i 140km/h. Biegi wchodzą precyzyjnie, bez żadnych zgrzytów
Komfort komfort raz jeszcze komfort. W201 to limuzyna, którą się płynie po autostradach... ale wchodzenie w zakręty z dużymi prędkościami trzeba zostawić dla aut sportowych ;)
Widać wszystko... nawet w małym lusterku pasażera ;)
Kanciasta sylwetka auta jednym się podoba - drugim mnie. Opory powietrza znosi dobrze :)
Tutaj niestety Mercedes się nie popisał. generalnie zimno. Zimą musiałem jeździć w kurtce... Niestety nie jest to moim zdaniem najmocniejsza strona tego auta.
Jak to w limuzynie - miejsca nie brakuje zarówno z przodu jak i z tyłu.
Tutaj 5. Jest tak cicho w tym aucie, że można rozmawiać szeptem. Niesamowite wyciszenie w aucie, które ma 20 lat. Na tym Mercedes nie oszczędzał...
Dzięki instalacji LPG tankowanie nie boli. w trasie przy prędkościach 140-170 km/h ok 12 l/100 w mieście ok 14-15 l/100 w zimę zanotowałem ok 17 ./100. Ceny części - hmmm stać cię na Mercedesa - stać cię na serwis ;)
Ogółem komfortowa, dobrze wyposażona LIMUZYNA na kieszeń przeciętnego Polaka. Za ok 5-6 tyś mamy naprawdę reprezentacyjny, wygodny i niezawodny samochód.
Tutaj bez wahania 5. Samochód odporny na destrukcyjne zapędy właściciela. Generalnie nie widywałem zbyt często zakładu mechaniki pojazdowej poza oczywiście wymiana płynów i innych podzespołów eksploatacyjnych. On po prostu nie chce się zepsuć :)
Nie zanotowałem takowych poza problemami z instalacją LPG - Mercedes i mechaniczny wtrysk po prostu nie lubią gazu. Poza tym Samochód wieczny.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 109KM 80kW