Ocena kierowcy - Mercedes CLA C117 Coupe Facelifting

Kuba, 3 miesiące temu
Silnik 2.0 250 211KM 155kW
Rok produkcji 2016
Mercedes CLA C117 Coupe Facelifting 2.0 250 211KM 155kW 2016-2018 - Oceń swoje auto
Samochodem udało mi się pokonać już kilkadziesiąt tysięcy kilometrów. Posiadam Mercedesa w silniku 2.0 benzyna 211 koni. Jeśli chodzi o jego osiągi to mam około 6,6 do setki. Średnie spalanie z 15 000 tys kilometrów na poziomie 10.3. Cykl mieszany duże miasto i drogi szybkiego ruchu. W zakorkowany mieście spalanie 13-20 litrów. Trasa przy prędkości 130-180 km od 10-13 L. Przejazd pomiędzy miastami 50-90 km/h spalanie od 7-9 litrów. Jeśli chodzi o samochód z zewnątrz nie ma tutaj co opisywać, samochód prezentuje się bardzo dobrze pomimo już 9 lat. Przechodząc do środka standardowo z tyłu mamy dość mało miejsca jeśli chodzi o osoby wyższe przez ścięty tył. Miejsca kierowcy i pasażera jest jak najbardziej komfortowe. Auto jest wygłuszone a większe hałasy słychać dopiero powyżej 150km/h, ale nie są one drażniące. Jeśli chodzi o naprawy to póki co nie był on awaryjny, pierdoły typu klocki, hamulce i oleje. Teraz dopiero amortyzator tylni z większych napraw ale to pewnie przez dziurawe miasto i linie tramwajowe. Rozważałem na początku opcje mniejszych silników i bardzo cieszę się, że tego nie zrobiłem :)
Praca silnika jest płynna i nie jest za głośna.
Czasami samochód zastanawia się sekundę przed zrzuceniem biegu przy wyprzedzaniu.
Bez zarzutu
Niski samochód więc widoczność trochę ograniczona.
Zawsze mogło być lepiej :) Średnie spalanie 10,3 L
Kierowcy i pasażera spoko, z tyłu mało miejsca, 3 większe osoby mają problem.
Wymiany w standardowych cenach (100-200 zł drożej)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 250 211KM 155kW [l/100km]

12,4