Ocena kierowcy - Mercedes Klasa A W168

Rok produkcji 2002
Mercedes Klasa A W168 1.7 CDI 95KM 70kW 2001-2004 - Oceń swoje auto
Silnik : Rewelacyjny motor mi.o panującym błędnym opinią
Inne : Nie występują
Świetne auto za małą kasę, bardzo mało pali i jest bardzo komfortowy ( wersja long )
Zero problemów , olej 5w30 wymiana max co 10000 km lub raz do roku, pięknie pracuje- z silnikiem ani osprzętem nie miałem żadnego problemu
Świetnie funkcjonuje ( manual ) wszystko chodzi sztywniutko i bez problemów.
Bez zastrzeżeń - normalne wymiany eksploatacyjne- trzeba wziąść pod uwagę drogi po jakich się poruszamy
Co mnie zdziwiło słuchając różnych opini przed zakupem jest zaskakująco dobrze, po 4 letnim użytkowaniu pojawiły się małe bąble na tylnych nadkolach , a tak wolny od rdzy- może dlatego że po zakupie był profesjonalnie zakonserwowany
Dla mnie rewelacyjna, siedzisz wyżej niż w zwykłym aucie i jest bardzo dobrze
Nic do dodania - jednak to Mercedes:)
Świetnie funkcjonuje ale jest to jednak diesel więc trzeba chwilkę poczekać aż będzie ciepło- kwestią przyzwyczajenia , mój model miał webasto ale niestety nie działa
W wersji long , którą posiadam nie ma problemu z miejscem zarówno z przodu jak i z tyłu
Mimo , że mamy do czynienia ze starą konstrukcją diesla jest naprawdę bardzo przyzwoicie
W porównaniu do vw passata2003rok 1,9 diesel- 130km - tutaj jest zdecydowanie lepiej i taniej, zawieszenie bardziej wytrzymałe i w normalnych cenach
Jestem bardzo zadowolony- naprawdę rewelacyjnie. Niepotrzebnie ludzie boją się tego auta i ma złą opinię, polecam kupić zadbany egzemplarz i zmienić mechanika jeżeli kręci nosem
U mnie jest wszystko wymieniane na bieżąco, nie stwierdziłem awari przycisków, centralnego , itp
Tak jak pisałem wcześnie- dbam o auto i wymieniam wszystko na bieżąco może dlatego nie miałem do tej pory problemu zupełnie z niczymj

On - zużycie paliwa dla silnika 1.7 CDI 95KM 70kW [l/100km]

5,1