Ocena kierowcy - Mercedes Klasa S W221 Limuzyna wersja długa Facelifting

Piotr, 9 miesięcy temu
Silnik 5.5 V8 (500) 388KM 285kW
Rok produkcji 2009
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Mercedes Klasa S W221 Limuzyna wersja długa Facelifting 5.5 V8 (500) 388KM 285kW 2009-2010 - Oceń swoje auto
Inne : BOEING 747 NA KOŁACH
Trudno o inną ocenę, jest to ocena za całokształt. Mam ponad 6 lat, trzeci właściciel. Silnik rewelacja 5,5 jak na te kilometry do roboty miałem: 1 cewkę (50zł) , rozrusznik oryginał co prawda używany ale stan jak nówka (70zł), uszczelka chłodnicy oleju 170zł, kolektor ssący, też używany z jakiegoś rozbitka super stan 700zł. kompletny. klamka z keys go 180zł. Amortyzatory z tyłu używane (a jakże) 1600zł para. Łożysko podpory wału NOWE 100zł. Pompkę płynu od ogrzewania postojowego NOWA 150zł. No to chyba tyle. Nic się nie zepsuło, zrobiłem 200000km ten samochód nie widział lawety. Z racji tego, że posiadam jako taką wiedzę to mam pojęcie o naprawach i prywatny Xentry i wszystko robę sam, także koszty serwisowania tego samochody porównuję do golfa czy citroena nie mówiąc o VOLVO. Samochód z pełnym wyposażeniem TV. RADAR DISTRONIC PLUS, LED ILS, MASAŻE PRZÓD TYŁ, TAPICERKA DESIGNO, MONITORY W ZAGŁÓWKACH, ROZPOZNAWANIE ZNAKÓW . Naprawdę duuuużo tego jest i nic się nie popsuło! Wszystko działa do dziś.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 5.5 V8 (500) 388KM 285kW [l/100km]

11,3
11,0
15,0
Dziennik kosztów dla Mercedes Klasa S W221 Limuzyna wersja długa Facelifting 5.5 V8 (500) 388KM 285kW
16,2
Mercedes Klasa S W221 Limuzyna wersja długa Facelifting