Ocena kierowcy - Mercedes SL R230 Cabrio

Silnik 5.0 306KM 225kW
Rok produkcji 2002
Okres użytkowania: 1 rok
Mercedes SL R230 Cabrio 5.0 306KM 225kW 2001-2006 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Plynie sie jak w220 ABC wow jestem zachwycony nawet jak bede musial placic kupe kasy
Silnik : Jest na prawde mocny i pieknie brzmi powyzej 2500
Inne : Wszystko super. Ale mam go dopiero 6 miesiecy
Piekny, robiacy wrazenie, elegancki. Mozna w nim jezdzic w garniturze i w szortach, zawsze wyglada sie z klasa. Ma na prawde ponadczasowy wyglad. Nie jest to latwy samochod, ale odwdziecza sie. Trzeba znalesc dobry egzemplarz, i tu uwaga musi byc bez rdzy i kropka. Jazda nim to poezja, nie chce sie wysiadac. Spalanie nie boli bo przyjemnosc jest taka ze nawet o tym sie nie mysli.
Oryginalny silnik troche na malych obrotach nie brzmi za ladnie, nie ma roznicy z V6. Ale jak sie wkreci powyzej 2500 to jest WIELKA roznica od V6
Genialna, plynna, na sporcie ciagnie ostro. Super
To SL nei przechyla sie nic. Szook ABC robi robote jestem w szoku do dzisiaj
Jezeli znajdziecie egzemplarz bez rdzy to szybko na konserwacje to ponad 20 letnie auta. Moj jest zakonserwowany. NIc mu nie jest. Ale musicie kupic bez rdzy na prawde bo sie wpakujecie w mine, te samochody jak zaczna rdzewiec to nie przestana.
Jak na Cabrio to dobra widocznosc
Ergonomia.. Bardzo dobra. Mercedes
Sluchajcie rozgrzwa sie przy minus 13 stopniach po 1.5 km. W nowym VW t-cross Zony to sie rozgrzewa auto po 12 minutach bo sprawdzilem ...
Daje 4 gwiazdki ale tylko dlatego ze nie zrobili 4 osobowych tak jak r129. Z zona jezdzimy i synek 10 letni by sie super zmiescil tak jak w R129. Dla kierowcy i pasazera oczywiscie bajka
Musze dac 5 gwiazdek bo to jest Cabriolet a czujesz sie jak w Coupe. Z otwartym dachem do 120 normalnie sie rozmawia
Jak ma sie mechanika ktory dba to tak. Musicie miec zaufanego mechanika inaczej kaplica. To auto nie czeka
Heh... Ile on kosztowal 20 lat temu ? Duzo. Teraz to ulamek kwoty. Ale na stacji podszedl do mnie Pan i powiedzial ze zaplaci mi 100tys za moj egzemplarz. Milo odmowilem. Wydaje sie ze to ostatni czas kupic to auto
Jak na razie po 6 miesiacach nic.
6 mc niec. Wszystko na razie ok.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 5.0 306KM 225kW [l/100km]

13,7