Nie do końca rozumiem, skąd biorą się te wszystkie negatywne opinie na temat samochodów MG. Mam wrażenie, że spora część z nich jest mocno przesadzona lub wręcz prowokowana przez fanów zachodniej motoryzacji, którzy często nawet nie mieli okazji jeździć takim autem.
Sam użytkuję MG już od roku, więc mogę podzielić się realnymi doświadczeniami. Kontakt z serwisem w Bielsku-Białej oceniam bardzo wysoko – obsługa jest życzliwa, konkretna i zawsze gotowa pomóc. Przez cały ten czas nie wydarzyło się absolutnie nic, co mogłoby podważyć zaufanie do tego samochodu. Nie miałem żadnych usterek, żadnych niespodzianek, żadnych problemów technicznych.
Auto ma bardzo dobre zabezpieczenie antykorozyjne, a jako SUV z turbodoładowaniem zaskakuje niskim spalaniem. W trasie prowadzi się wyjątkowo komfortowo – to naprawdę wygodne i stabilne auto, idealne zarówno na krótkie przejazdy, jak i dłuższe wyjazdy.
W ciągu roku odwiedziłem nim Mazury, wybrzeże i Bieszczady. Samochód sprawdził się w każdych warunkach – od upałów po największe mrozy – i ani razu mnie nie zawiódł.
Szczerze mówiąc, na basis mojego doświadczenia trudno mi znaleźć powód do narzekań. MG okazało się solidnym, niezawodnym i bardzo przyjemnym w użytkowaniu samochodem, dlatego z czystym sumieniem mogę je polecić innym.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 T-GDi 162KM 119kW