: Bezsensowny i niebezpieczny wylot powietrza na nogi
Jaką hybrydę o podobnych parametrach można kupić za tę cenę? Teoretyków, którzy coś tam słyszeli, bo kolega kolegi słyszał, że ktoś kupił, nie zapraszam do dyskusji.
Mega dynamiczny. Ruszanie spod świateł na silniku elektrycznym to prawdziwa przyjemność.
Max cztery gwiazdki, niestety szczególnie jadąc pod górkę trzyma zbyt długo bardzo wysokie obroty. Można się przyzwyczaić, ale na początku mocno irytuje.
Zawieszenie nie za miękkie, nie za twarde. Bardzo fajnie wybiera nierówności. Układ kierowniczy mógłby, jak dla mnie, reagować z nieco większym oporem, ale ogólnie jest ok.
Daję póki co 5, mam zrobioną ceramikę i konserwację, nie zauważyłem niczego niepokojącego.
Bardzo dobra widoczność we wszystkich kierunkach.
Przy moich 190 cm jeszcze znalazłem optymalne ustawienie fotela, ale tu jest pole do poprawy. Z drugiej strony kolega o 5 cm wyższy twierdzi, że i on podróżuje komfortowo. Obsługa obydwu ekranów wymaga spędzenia trochę czasu. Uwaga! Kretyński wylot powietrza na stopy - można zahaczyć nogą! Ja go obciąłem.
Błyskawicznie grzeje i chłodzi. Bardzo szeroki zakres siły nadmuchu powietrza.
Pasażer za mną (190 cm) nawet mojego wzrostu podróżuje komfortowo. Podobnie z drugiej strony.
W moim drugim aucie jest głośniej. Szału nie ma, tragedii też nie.
Średnie spalenia z 1 tys. km w cyklu mieszanym - 4,8 l/100. Trasa 1/3 wiejskie drogi, 1/3 obwodnica, 1/3 miasto, tryb jazdy normal, drugi stopień rekuperacji. Rekord w trybie eco - 4,3 l/100
Wszystkim mówiącym coś tam o Dacii polecam jazdę próbną. Sam jeździłem Dusterem 3 tygodnie jako autem zastępczym. Porównanie jej z MG zabija. Śmiechem.
Nic
Nic