Ocena kierowcy - MG ZS II SUV Hybrid+

MG ZS II SUV Hybrid+ 1.5 HEV+ 197KM 145kW od 2025 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Przeniesienie napędu
Układ elektryczny : To jest dramat - co chwilę coś
Kupując ten samochód byłem bardzo pozytywnie nastawiony. Kolega ma taki sam, tylko bez hubrydy i jest mega zadowolony - ja niestety nie jestem. Po pierwsze zapach wnętrza. Dopóki mam jakieś wywieszki zapachowe, to jest ok, natomiast jak zapach zniknie, to czuć plastik. Mojej żonie to na przykład w ogóle nie przeszkadza, ale dla mnie to jest niedopuszczalne. Poza tym auto potradi wariować, tzn jadę sobie DK 90-100 km/h równym tempem, a obroty silnika same z siebie zaczynają skakać jak szalone. Serwis mówi, że to normalne bo auto tak doładowuje baterie. Ekran główny niestety też potrafi zaszaleć w czasie jazdy. Najgorszy jest jednak serwis. Miałem kolizję nie z mojej winy. Auto już 2 miesiące czeka w serwisie na części zamienne i nikt nie jest w stanie mi powiedzieć kiedy samochód zostanie naprawiony. Po prostu dramat. Ubezpieczyciel już dawno zabrał mi samochód zastępczy i mam bardzo duży problem.
Jest ok, gdyby nie falujące obroty.
Klima chłodzi dobrze jak 2 osoby są w środku
Jest ok
Zanim kupisz poproś o pisemną deklarację dystrybutora, że jest w stanie zapewnić części zamienne w ciągu 7 dni.
Cena niska, ale raz/dwa razy w tygodniu jest jakiś cyrk z wyświetlaczem i niektórymi funkcjami. Boję się co będzie dalej.
Mam wrażenie, że elektronika się sypie. Serwis wszystko resetuje/wgrywa na nowo i po 2-3 tygodniach znów pojawia się problem.
Poza szalejącą elektroniką i sytuacją, w której auto nie chciało mi odpalić podczas deszczu to nic się poważnego niedziało. Zatem jeszcze nic nie było, ale bałbym się tym samochodem jechać za granicę.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 HEV+ 197KM 145kW [l/100km]

6,0