Ocena kierowcy - Omoda 9

Omoda 9 1.5 T-GDI 537KM 395kW od 2025 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : Silnik bardzo dobrze pracuje
Układ elektryczny : Problematyczny i niedopracowany
Samochód robi świetne pierwsze wrażenie, jednak z każdym kolejnym tygodniem użytkowania i z każdym problemem technicznym czas pryska i okazuje się, że elementy nie są ze sobą zbyt dobrze spasowane i pojawiają się błędy i problemy z elektroniką. Mocną stroną tego auta na pewno jest silnik.
Dobrze pracuje i przyspiesza.
Jest mało precyzyjna? Za wolna ja dla mnie.
Dobrze sobie radzi z tak dużym pojazdem.
Auto wygląda pie=ęknie i odbierając go z salonu wszystko wyglądało bardzo dobrze. Jednak podczas wycieczki do Włoch i po pozostawieniu auta na słońcu plastiki zaczynają skrzypieć jakby materiały się rozszerzały.
Niestety jak auto postoi na słońcu i się nagrzeje, to ciężko jest schłodzić wnętrze. Po prostu klima nie daje rady w trakcie upałów.
Przestrzeni akurat jest całkiem sporo, ale to bardzo duże auto.
Cena jest bardzo korzystna i to dzięki niskom kosztom zdecydowałem się na ten samochód. Jednak nie ma dnia, żeby jakiś drobiazg się nie zaciął. Czasem nie można zrobić głośniej, a czasem komputer się laguje. Zawsze jednak coś.
Ilość problemów jest masakryczna. Do większości z nich już się przyzwyczaiłem i po prostu nie zwracam uwagi lub gaszę silnik i odpalam na nowo (wtedy zazwyczaj wszystko się resetuje). Niestety serwis nie podejmuje się napraw, tylko wgrywa oprogramowanie.
Obawiam się, że tutaj będzie problem. Na razie miałem tylko incydent z przednią szybą, która zaczęła hałasować. Serwis poprawił uszczelki i problem znikł, jednak nie wróży to dobrze dla nowego auta.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 T-GDI 537KM 395kW [l/100km]

8,3