Ocena kierowcy - Opel Calibra

wejsciesmoka@wp.pl, 21 lat temu
Silnik 2.0 i 8V 115KM 85kW
Rok produkcji 1993
Opel Calibra 2.0 i 8V 115KM 85kW 1990-1997 - Oceń swoje auto
jestem zadowolony z mojej Calibry, pomimo kilku wpadek, przebaczam :) autko ma duży przebieg, może nawet wiekszy niż widnieje na wskazaniu, nikt tego nie jest pewny kupując auto na rynku wtórnym, polecam ale przed zakupem radze sprawdzić geometrię, tyłu nie można regulować.
mam założony gazik, czasem na wolnych obrotach traci płynność, silnik elastyczny ale parę koników więcej i byłoby OK
skrzynia ok poza tym ze czasem trzeba wymienić plastikowe wodziki poniewaz biegi nie chcą wchodzić
super trzyma się drogi, przy oponach 225/50/15 trudno go wyprowadzić z równowagi, pomimo przebiegu układ jezdny ok, ale o czesci eksploatacyjne trza dbać :) auto predystynuje do sportowych ale komfort jazdy mnie miło zaskoczył
z przodu ok, tył cóż trzeba się przyzwyczaić
niby wszystko na miejscu ale czas widać na kokpicie, ogół OK
podgrzewane lusterka fajna rzecz, w zimie ciepełko w lecie bez klimy też ok, cyrkujacja powietrza przy otwarciu szyberdachu i szybek bocznych ok, polecam przyciemnione szyby, nie nagrzewa się tak bardzo pomimo ciemnej tapicerki
przód naprawdę dobrze, regulacja fotela - dużo możliwości, tył też ok dla osób poniżej 180cm dużo miejsca, dla 4osób w bagażniku wystarczająca ilość miejsca dla bagażu no chyba że to są 4 kobiety :), miłe zaskoczenie!
trochę głośniej przy sportowym tłumiku ale ogólnie ok, dziecko śpi na tylnym fotelu i śpi więc na tyle cicho że da się spać :)
jestem zadowolony benzynki w normie, przy naprawdę spokojnej jeździe na trasie nawet 7litrów, gazu średnio około 10-11litrów na 100km
można znaleźć egzemplarz w super stanie, dbałość o wymiany, niska cena i dostępność części a autko może nas cieszyć długą i tanią eksploatacją, przyjemność z jazdy.
gdy się dba to się ma, ale cóż pazur czasu czuć, raczej drobiazgi niż poważne rzeczy
duży przebieg duża eksploatacja, ostatnio padł mi przegub trochę kłopotów ale dostępność części super, koszt 300 złotych za przegub i półoś, fakt używane :)
Dziennik kosztów dla Opel Calibra 2.0 i 8V 115KM 85kW
11,3