Ocena kierowcy - Opel Insignia II Sports Tourer Facelifting
Przebieg:
40 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Przestronny, piękny, funkcjonalny wóz, z wyposażeniem z górnej półki za rozsądne pieniądze.
Oszczędny układ napędowy 2l diesel + 8 biegowy automat.
Cudowne światła matrycowe LED. Pewny i efektywny system 4x4 z rozdziałem momentu osobno na każde koło.
Niesamowity, lśniący, czerwony lakier chilli rot - wyróżnia się w tłumie czarno-biało-srebrnym tłumie - ludzie się oglądają
Niskie spalanie, duży moment, po instalacji małego boxa na 205KM ciągnie fantastycznie. Mógłby być trochę cichszy - chropowaty dźwięk na zimno
Nareszcie 8 przełożeń, 2000 rpm przy 130 km/h
Działa szybko i przyzwoicie prawie jak ZF w poprzednim samochodzie
bez zastrzeżeń, precyzyjny, adaptacyjne zawieszenie flex ride zmiękcza i utwardza kiedy trzeba.
Fantastyczny, zaawansowany napęd 4x4 twinster - czuć że tył pcha kiedy chcesz i łatwo wyjść z poślizgu
W czerwonym kolorze metalicznym widać wszystkie przetłoczenia, prezentuje się zjawiskowo. Bardzo dużo miejsca i dla kierowcy/pasażera i z tyłu i b duży bagażnik. Po bmw X3 wyraźnie więcej miejsca - nikt już nie narzeka.
Do przodu i na boki super, tył w normie - to długi wóz jest. Lusterka ok. Mogłyby się automatycznie rozkładać po uruchomieniu....Kamera cofania daje radę. Czujniki wykrywają z tyłu poprzeczny ruch...
Super. Wszystko na swoim miejscu. Schowek na okulary, uchwyty na kubki, Dużo schowków. Fantastyczne siedzenia ortopedyczne agr. Dobra pozycja za kierownicą. Tysiąc udogodnień: otwieranie bagażnika nogą, siedzenia kanapy składane elektrycznie, elektryczna klapa bagażnika, amortyzatory pokrywy maski, kamera cofania, system automatycznego parkowania, Nie wiem co mogłoby być lepiej.
Wszystko działa jak powinno. Grzeją też fotele i kierownica.
Bardzo dużo miejsca i dla kierowcy/pasażera i z tyłu i b. duży bagażnik. Po bmw X3 wyraźnie więcej miejsca w 2 rzędzie i w bagażniku - nikt już nie narzeka.
Rozkładane 20% środkowego siedzenia zapewnia otwór na 4 pary nart i długie przedmioty.
Jest średnio. Zastanawiam się nad wyciszeniem nadkoli i grodzi silnika. Są klejone szyby akustyczne.
To najlepsza jego cecha. Całkiem normalne koszty serwisowania pomimo zaawansowanej techniki - 3 x niższe niż w bmw.
Wybrałem wersję ze wszystkimi bajerami . Trochę kosztuje: 125 tys za 3 latka ale myślę że, dostaje się dużo samochodu i dużo techniki za te pieniądze, dużo taniej niż za beemkę, mniejszą i znacznie skromniej wyposażoną a na prestiżu już mi nie zależy :)
nic się nie dzieje na razie
brak takich
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Diesel 174KM 128kW