Ocena kierowcy - Opel Signum

Kacper_07, 2 miesiące temu
Silnik 1.9 CDTI ECOTEC 150KM 110kW
Rok produkcji 2005
Opel Signum 1.9 CDTI ECOTEC 150KM 110kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
Silnik : Bardzo dynamiczny silnik a przy okazji mało pali (średnio około 6l/100km)
Karoseria : Mój był przez kogoś malowany więc to przez słabo wykonana robotę ale tam gdzie jest fabryczny lakier wszystko jest w jak najlepszym porządku.
W dużym skrócie dobre auto, to co chciałem napisać napisałem osobno w każdej kategorii. Polecam
Żwawy, ma już dobra moc do tego żeby nie martwić się o wyprzedzanie gdy mocniej zawieje, leży okazji nie pali za dużo chociaż dla chcącego nic trudnego, bezawaryjny.
Dokładność wybierania biegów to tragedia, na początku nie raz zdarzyło mi się przypadkiem z 5 wrzucić 2 zamiast 4, ale z czasem idzie się to tego przyzwyczaić. A sama skrzynia jest bezproblemowa (6 stopniowy manual)
Nie jest to auto sportowe więc nie będzie się fajnie prowadzić zwłaszcza w zakrętach gdzie lubi się przechylać i to dosyć mocno, tryb sport pomaga ale wtedy nie da się jeździć po polskich drogach.
U mnie akurat jest krucho (dosłownie) ale znowu tragedii nie ma, oczywiście ma na to wpływ fakt, że auto było z jednej strony uderzone i malowane, tam gdzie jest fabryczny lakier nie widać oznak korozji.
Jest spoko ale przez tylną szybę za wiele nie widać a w dodatku szerokie tylne słupki ograniczają widoczność na parkingach dlatego polecam szukać z czujnikami parkowania.
Działa jak należy, podgrzewane siedzenia też dają radę i w ziemie się przydają.
Ogrom miejsca dla pasażerów z tyłu, nawet przy maksymalnie odsuniętym fotelu kierowcy pasażer za nim ma sporo miejsca do dyspozycji.
Dosyć ciche, dopiero w okolicach 200kmh zaczyna robić się trochę nieprzyjemnie.
Części są tanie i ogólnie dostępne.
Kupiłem za 10k zł, jak za wyposażenie i stan ogólny jakie ma mój egzemplarz to bardzo przystępna cena.
Jedyny problem jaki się u mnie pojawił to spalona przetwornica ksenonów ale koszt naprawy to 250 zł.
Brak

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI ECOTEC 150KM 110kW [l/100km]