Niedługo miną 2 lata używania auta, zrobione ponad 25tys km w tym czasie, co najmniej dwie dalekie wycieczki po Europie, więc dużo rzeczy się zweryfikowało. Odpukać - nic poważnego. Jestem zadowolony z auta i gdyby były takie nowe, kupiłbym z salonu...
Dosyć oszczędny, wystarczający do tego auta, choć za 20-30KM więcej nikt by się nie obraził. Wcześniej dałem 4 gwiazdki za kulturę pracy, ale po zrobieniu paru długich tras podwyższam, lubię jeździć tym autem.
Trochę mułowata, potrafi przeciągnąć bieg, czasem nie trafi z biegiem... ja bym jednak wolał manualną, ale warunkiem płci pięknej - był automat.
Jest nieźle, dobrze się prowadzi na asfalcie. Choć nie należę do szaleńców, to w Niemczech były odcinki, gdzie przekraczałem 160km/h i auto prowadziło się pewnie. Może to zasługa też sporych kół (235/40r19)... nie wiem, ale ciągle rozważam zejście na 17" kosztem wyglądu.
Jak pisałem wcześniej - są obicia i mam wrażenie, że dodałem coś od siebie na trasach. Nie pogardziłbym grubszą warstwą lakieru.
Słupek A mnie czasem drażni, gdy podjeżdżam do przejścia/skrzyżowania i chcę mieć pewność że nie potrącę pieszego. Ale za to światła bi-led robią robotę po zmierzchu. Tutaj duży plus.
Też podwyższam tę ocenę. Podróżując z rodziną 2+3 na dystansie 7k km przez Europę miałem wszystko pod ręką, a po wymontowaniu tylnych siedzeń - już nie widzę wcześniejszego problemu z dziurą za fotelami
hiszpańskie czy chorwackie upały - klima daje radę, zimą grzane stołki i kierownica to coś cudownego :)
Dalej nie rozumiem czemu środkowy fotel jest węższy i nie ma ISOFIX-a, ale trzy foteliki sie mieszczą elegancko. Przy wzroście 1,9m i fotelu ustawionym na trase - jest za mną miejsce dla dorosłej osoby, więc idealnie.
Zmieniłem belki na relingach na opływowe i z boxem na dachu przejechaliśmy gdzieś wyżej wspomniane 7k km. Nie męczyłem się więc jest dobrze. Nie idealnie, ale dobrze :)
oleje i filtry co
układ pozycjonowania świateł - muszę zmienić blaszkę - prawdopodobnie kwestia styku.
brak i oby tak pozostało
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 diesel 170KM 125kW