Ocena kierowcy - Renault Espace IV Grand Espace

mateusz, 1 miesiąc temu
Silnik 2.0 dCi 175KM 129kW
Rok produkcji 2011
Renault Espace IV Grand Espace 2.0 dCi 175KM 129kW 2003-2012 - Oceń swoje auto
Karoseria : nie gnije i jest wygodny.
moja trzecia i zarazem najwieksza maszyna ze stajni renault i mialem lagunę 2 kombi w benzynie i grand scenica 2 i scenic był idealny lecz miałem marzenie abym posiadał espace 4. długo szukałem i znalazłem w 2.0 dni i rocznik 2012 i w grandzie na tym mi zalezało najbardziej bo i wyglada trochę lepiej z boku jak się patrzy i wejdzie dużo i komfort bo nawet wózek na stojąco bez siadania wchodzi. automat fajny, silnik również oczywiście jeżdżę autem w różne trasy i te dłuższe i w wolnym tępie i tępo takie autostradowe i czasem szybciej pojadę i jak się wbije tempomat na 150/160 to jak pontonem nic nie czuć wiadomo gabaryty swoje ma ale on na autostradzie lubi popływać i czuje się wtedy jak ryba w wodzie. jeśli mowa o spalaniu to dla mnie nie pali dużo bo tak od 8-11 w trasie wiec i tak mniej od wspomnianej wcześniej laguny co wciągała okolice 18l/100km co lecąc do warszawy na powrocie trzeba było tankować bo bak suszyło w oczach a wskazówka nie nadarzała pokazywać faktycznego stanu. a było to 1.8 16v. do espace dokupiłem podłokietniki do 4 foteli i w trasie pasażerowie czują się wyśmienicie. prowadzenie według mnie dosyć pewne a miałem okazje prowadzić nowsze auta z gorszym układem ale to zależy od kierowcy bo jedni lubią jak układ kierowniczy jest płynny i ospały a drudzy sztywny ja wole jak jest ospały i mniej czuły. nie gnije nic się nie dzieje ani grama Rdzy i szczerze za to Lubie renault mam scenica z 2005 i tez nie ma rdzy laguna tez jej nie miała. wodiczność fajna chodź lusterka mogły by być większe.wętylacja ogrzewanie i klimatyzacja rewelacyjnie to działa. a koszty utrzymania to zależy już od właściciela ja dbam i potrafię wymienić cos co jest jeszcze sprawne i mam swięty spokój.stosunek jakości do ceny według mnie jest na wysokim poziomie ponieważ miałem okazje jeździć moim zdaniem idiotycznymi vw Turanem i jest straszny w środku twardy i surowy trzeszczy siedzisz jak na kiblu no czuć że niemieckie. a espace 4 zaprasza w swoje progi fotele miękkie wygodne i to wszystkie 6/7 miejsc bo te w tylnych rzędach tez są obszerne i wygodne.
bardzo przyjemnie klekocze. ma moc spala na prawdę nie wiele a jego gabarytów nie czuć.
aksamitnie zmienia biegi nie szarpie i jak na tą masę auta daje rade bez problemu. na podjazdach lub zima przyjadę się seowęcyja zmiana biegów lub ja używam tego do otrzymywania danego biegu
miękki i pływający.jak ktoś lubi taki układ to się poczuje jak w domu.
nie gnije. i bardzo dobrze wytrzymuje grube czasu.
duże okna lecz małe lusterka. widoczność do przodu i na boki jest lecz do tyłu średnio.
jest na wysokim poziomie.
w lato chłodzi w zimę grzeje. i to tak poważnie bo układ klimatyzacji jest bardzo wydajny.
w opór miejsca i na nogi i na głowę
jest w porządku. jak wieje czasem pojawia się gwizd lub szum
jak dbasz tak masz. mi udaje się wymienić rzeczy profilaktycznie wiec jest dosyć znośnie cenowo.
wspaniała jakość do ceny ponieważ można mieć w tej cenie niemca twardego i surowego jak ziemniak i według mnie lepiej dopłacić te pare złotych za wypozarzenie dodatkowe i Mieć trochę tych wypasów.
moj egzemplarz nigdy mnie nie zawiódł ani jednej kontrolki mi nie wyświetlił.
nigdy mnie nie zawiódł i mam nadzieje ze tak zostanie.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 dCi 175KM 129kW [l/100km]

7,2