Ocena kierowcy - Renault Kadjar Crossover Facelifting

ketonal1, 12 godzin temu
Silnik 1.3 TCe 160 FAP 159KM 117kW
Rok produkcji 2019
Renault Kadjar Crossover Facelifting 1.3 TCe 160 FAP 159KM 117kW 2018-2023 - Oceń swoje auto
Miałem i nadal mam innego Kadjara, diesla 1,6 130KM, sprzed liftu i w uboższej wersji. Jestem z niego bardzo zadowolony dlatego zmieniając drugie auto ponownie wybrałem Kadjara. Tym razem nowszy model, lepiej wyposażony i benzynowy. Przed zakupem objezdziłem kilka egzemplarzy z silnikiem w wersji 140KM i byłem zawiedziony słabą dynamiką. Przesiadając się z diesla miałem wrażenie, że to nie jedzie. W końcu trafiłem na wersję 160 konną i te kilka koników i niutków więcej powoduje, że dynamika jest akceptowalna. Aczkolwiek wyścigówka to nie jest. Jednak jezdzi sie wystarczająco dobrze. Auto jest wygodne, w miarę zwrotne. Daje radę zarówno w trasie jak i w mieście. Wykonanie i wyposażenie ok. Awaryjność minimalna. Generalnie głównie tylko głupieją wszelkie czujniki na mrozie albo jak deszcz popada. W poprzednim też tak miałem. W tym nowym ostatnio mi nawet check wywaliło od czujnika temperatury przy mrozie -11st. Mechanicznie w obu autach niż poza eksploatacją. Wnętrze wystarczające raczej dla 4 osób. Bagażnik mały i wysoki próg. Spalanie katalogowe można między bajki wsadzić. Średnia spalania benzyniak z tankowania 8,5-9,5 l O pół litra więcej niż pokazuje komputer. Ale w tym jest miesiąc jazdy w mrozy i głównie po mieście. Generalnie polecam ten samochód.
Silnik fajny, chociaż do tego auta mógłby być mocniejszy.
Jak to we francuzie. Nie ma porównania do aut niemieckich czy japońskich. Żałuję, że to nie automat.
Bardzo dobrze się prowadzi.
Bez uwag.
Średnio, jak to we współczesnych autach. Czujniki martwego pola działają dobrze.
Poprawnie ale nie ma porównania do wzorca jakim jest dla mnie VW. Kuriozalne miejsce na przyciski ogrzewania foteli :)
Działa jak chce. Miałem to we wszystkich renówkach. Najlepiej ustawić na auto i nic nie krecic. Po paru kilometrach zaczyna jako tako działac.
Mogło by być lepiej z tyłu.
Tu jest ok.
Nie ma tragedii.
ok
Choinka na desce i kilka stron błedow w kompie po wiekszym mrozie czy deszczu to norma. Kupilem sobie interfejs i sam kasuje te bzdety.
Na podstawie 7 lat eksploatacji 2 egzemplarzy jest ok.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 TCe 160 FAP 159KM 117kW [l/100km]

8,7