Ocena kierowcy - Renault Laguna III Grandtour

Renault Laguna III Grandtour 2.0 dCi 150KM 110kW 2007-2011 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Karoseria : Tutaj pozytyw-zero rdzy, 17 letnie auto
Zawieszenie : Petarda
Układ elektryczny : moduł bsi, zamek w drzwiach
Przeniesienie napędu : na rondzie trzeba uważać i pamiętać o "turbo dziurze" sekundowej, gdzie po wciśnieciu gazu auto musi się zastanowić co się stało
Silnik : kosiarka, 150 km w passacie z 98 roku było niewiarygodne szybkie porównując z tym francuzem
Do tego francuskiego czyściciela portfela przesiadłem się z Volvo s40 I z 2002 roku, samo Renault polecił mi brat który twierdził, że to mało awaryjne i przyjemnie auto. Z rodziną po prostu chcieliśmy czegoś większego niż sedan z uwagi na powiększenie rodziny - na 4 osoby z dziećmi w wieku 1-3 to auto okazało się małe.... Samochód miałem rok głównie przez to, że jeździ jak 1.2 a spala jak silnik 3.5 - ani mocy ani ekonomii, auto zakupiłem za 14000 a włożyłem połowę tego w naprawy. Przestroga dla kupujacych z takim przebiegiem o czym dalej będe wspominał. Dodatkowym powodem pozbycia się tego auta było moje zaprzyjaźnienie z mechanikiem oraz przesiadka do większego auta.
Mocy na 150 koni nie ma, naprawde jest po prostu słaba kosiarką. Kultura pracy silnika spoko, w automacie strasznie późno reaguje na pedał gazu
Każda zmiana przełożenia jest wyczuwalna w aucie, do tego powiedzieć, że nie jest wyścigowa to jak nie powiedzieć nic - muł straszny i niebezpieczny przy wjeżdżaniu np. na rondo. Wymusza jazdę w obrotach 1400-2000 - w dieslu z dpfem, kumasz
Tutaj akurat bez zarzutów
5/5
No tak średnio bym powiedział tak średnio, słupki duże więc ostrożnie w narożnikach przednich nie zawsze wszystko dostrzeżemy
W porządku
Jeb**ł skraplacz klimy, ale pewnie dlatego, że jest świetna i ma trzy poziomy automatu gdzie FAST szybko schładza kabinę
4 osobowa rodzina gdzie z tyłu umówmy się siedzą dzieci w fotelikach od 1-3 lat, to miejsca jest zwyczajnie mało. Mam 182 cm wzrostu a syn roczny kopał nieustannie w mój fotel - kombi nie dla rodzin ;)
Może być, czego się spodziewać jak skrzynia wymusza jazdę w obrotach 1400-2000?
Ten samochód dynamiką przypomina auta o pojemności 1.2l, a spalanie jak auta 3.5l. Zresetowałem sobie spalanie, przejechałem 25 kilometrów miałem spalanie 8.2 na tempomacie trasa 90 km/h, zatrzymałem się na parkingu na minutę, spalanie urosło o 0,5 litra na setkę - JEST WYSOKO
Cenę ma niską jak za wyposażenie które ma i ilość tego wyposażenia - tak uważam, ale rekompensuje to dopłatą w paliwo
Zajebiste zamki w drzwiach co się psują od dmuchnięcia , fajny moduł bsi dzięki któremu elektryka płata figle
306000 kupione auto do przebiegu 315000 naprawiana była; klima, dpf nie do końca wypalony, ręczny [zajebiście drogi], 7000 włożyłem wraz z innymi pierdołami typu drzwi, moduł bsi, przegub wewnętrzny etc

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 dCi 150KM 110kW [l/100km]

9,2