Ocena kierowcy - Seat Toledo II

Silnik 1.9 TDI 90KM 66kW
Rok produkcji 2003
Okres użytkowania: 1 rok
Seat Toledo II 1.9 TDI 90KM 66kW 1999-2003 - Oceń swoje auto
Silnik : podatny na modyfikacje, turbinka nowka sztuka dziala i brzmi ale trzeba sterownik zaprogramowac na 140 hehe
Karoseria : W OGOLE NIE RDZEWIAL
Inne : malo pali na autostradzie
Inne : jebie sie byle co i ciagle linke do recznego trzeba ogarniac, zlatuje mi z gorek lekko jak bez biegu zostawie
Układ elektryczny : swiatlo pozycyjne czasem wylacza i trzeba kabelkiem poruszac ale to moze byc jakies zaniedbanie ze strony mojej
przepiekne charakterne auto, dobrze wyglada, jezdzi sie gladko, budzi postrach i szacunek wiele problemow ktore z nim mam to wynik amatorskich naprawek ktore powodowaly mniejsze lub wieksze usterki pozniej ocena SZCZERA opowiedziana w zartobliwy sposob z wieloma faktami nie na temat dane co do zuzycia paliwa bierzcie jako zart bo ogolem on pali duzo- w miescie go piluje na wysokich obrotach ale na dlugie trasy pali bardzo malo
zasuwa jak dziki, pieknie brzmi glosny w cholere tylko tak smieszne stuka jak nie trzymam nogi na sprzegle latwo dokonywac napraw i wiele czesci ma swoje zamienniki niewiadomo dlaczego, ale jakis czas temu na bloku cylindrowym zlokalizowalam ubytek ktory powodowal wyciek plynu chlodniczego, pewnie wina amatorskich naprawek xdd, zaklejone silikonem okolo 3 tysiace km przejechane bez klopotu
no u mnie skrzynia biegow jest przesunieta i powaznie cos jest z nia nie tak, czasem zamiast R wbije mi sie 1 mimo tego ze wgniatam tego drazka w ziemie, brakuje mi szostego biegu, samcohod osiagajac wysoka predkosc jest glosny a taki 6 bieg na pewno uratowalby sprawe chociaz to drobiazg, gorzej ze spalaniem pewnie jak sie jedzie na obrotach 3-3,5k
wyrabia na zakretach prawie dobrze ale jakbym jezdzila z dozwoloną predkoscia mysle ze nie mialabym sie do czego czepic :--D
przepiekna, nie rdzewial wiele lat, do momentu chujowego jakosciowo przemalowania, teraz zaczynaja sie malutkie ogniska rdzy w miejscach gdzie lakier jesli zle nalozony, mega plusem jest mozliwosc kupna czesci od leona 1 na przod, ksztalt samochodu mega uroczy
prawie super, przez dlugi bagaznik troche nie wie czlowiek ile moze jechac do tylu zeby nie walnac w inne auto ale mysle ze to przypadlosc wielu sedanow, lusterka w wersji z 2003 sa spoko i wszystko widze
chcialabym wiecej miejsc na przechowywanie tajnych przedmiotow ale dwie puszki coli wchodza w schowek wiec gicik, MEGA udogodnieniem jest umieszczenie trzymaczki na picie w wygodnym miejscu i ogolem sam fakt ze jest taki cupholder jest swietny, trzymaczka na telefon przyklejona do szyby prawie wcale nie zaslania drogi itp i na nia tez jest duzo miejsca, da sie zamknac schowek na kluczyk, obok recznego jakies smieszne zaglebienie chuj wie na co ja tam trzymam mala kulke z bilarda i tak fajnie sie obija jak jezdze, z tylu jest cos w stylu popielniczki ale nikomu nie pozwalam palic w aucie wiec w popielniczce trzymam slodycze dla gosci albo nic bo w sumie nie ma co tam trzymac, za siedzeniami przednimi czyli w sumie z ich tylu sa schowki, a nie sory ja mam zamienione fotele ze skody jakiejs wiec nie wazne xdddddddd, slyszalam ze fotele w toledo 2 sa mega miekkie ale no nie wiem, nie ocenie nie powinnam
klima sie jebie, wiatrak chodzi, silniczek do AC tez a zimno nie idzie wiec moze czynnik do klimy gdzies wyplywa, ogrzewanie po wymianie nagrzewnicy niemal natychmiastowe, po uruchomieniu auta trzeba jednak zaczekac na nagrzanie silnika ale to raczej norma
cos tam gadaja mi ludzie z tylu ze malo miejsca ale to nie moj problem bo ja prowadze i jest mi mega wygodnie, wsiadasz do auta i czujesz sie jak w formule jeden czy cos ty nie wsiadasz do tego auta, ty tam wpadasz bo jest tak cholernie nisko ale mi to siedzi bo ja lubie nisko siedziec czuje sie jak boss za swoim siedzeniem trzymam puszki kaucyjne no i sie mieszczą
jak zasuwam ponad 110km/h to szumi przez zle uszczelnione szpary miedzy drzwiami a szkieletem auta, z zewnatrz niewiele slychac a muza kaja po uszach srogo wiec mega gicik, mozna sobie impre zrobic
tanie w utrzymaniu, mozesz ulepic se czesci z gliny i beda kompatybilne (no dobra przesadzam chyba troche)
wspaniale serio, tanio chodza, nawet zbyt tanio brakuje mi troche jednak wiecej pstryczkow np podnoszenie lub zamykanie szyb z tylu elektrycznie ale ja mam tą biedna wersje a wiem ze sa takkie z pstryczkami
wszystko co moze sie psuje, przykladowo przyciski niektore nie chca odskakiwac ten od AC i obieg wewnetrzny, ostatnio mam problem z cupholderem bo wbija sie do srodka ale jak walne w plasticzek obok to wyskakuje w mgnieniu oka, denerwuje mnie montaz plastikow po naprawach bo one potem bardzo trajkoczą albo po prostu sa krzywe/wypadaja
takie jaja sa ze hej z tym samcohodem ale to nie wina samcohodu a uzytkowania i nieprofesjonalnych napraw

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW [l/100km]

6,3