Ocena kierowcy - Volkswagen Polo VI Hatchback 5d

Rok produkcji 2018
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Polo VI Hatchback 5d 1.0 MPI 65KM 48kW 2017-2019 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu
Najlepsze auto miejskie dostępne w tej klasie.Naprawde nie mam zbytnio do czego się przyczepić w tym samochodzie.Prowadzenie/Wyciszenie/Przestronność na naprawdę wysokim poziomie.Ja mam silnik MPI więc nie posiadam jakiś wodotrysków pod maską ,ale jako miejski pomykacz sprawdza się idealnie.Zawsze jeszcze można jej zalożyć instalacje LPG a wtedy jeździmy prawie za darmo :) Naprawdę polecam !!
Silnik jak na 65koni jakoś jedzie :) Bardzo mało pali ,przy spokojnej jeździe drogami lokalnymi bez problemu spali 5l.Mieszana jazda miasto+plus trasa do 150km/h 6,5l.Silnik tak cicho chodzi że nawet zbytnio nie słychać ze ma 3 cylindry :)
Skrzynia bardzo dobrze zestopniowana.Biegi wchodzą lekko i gładko.
Jak dla mnie Polo to jest kompromis pomiedzy komfortem a dobrym prowadzeniem.Dziury i nierówności wybiera bardzo dobrze.Bez zastrzeżeń
Auto jest jak narazie bardzo dobrze zabezpieczone przed korozją.Całe podwozie jest zabezpieczone masami natryskowymi.
Wszystko ok
Wszystko jest po ręką.Jak jezdziło sie VW wczesniej to naprawde wsiadasz i wiesz gdzie co sie znajduje
Ze względu na silnik auto dość długo sie rozgrzewa w szególności w zimie..
Szczerze ta generacja Polo jest tak duża że można ją spokojnie porównać do gabarytów Golfa IV/V.Naprawde byłem w szoku jak Niemcy zrobili tak przestronne auto klasy B.
Lider w klasie ,nie jezdziłem bardziej wyciszonym autem miejskim.Do 160 km\h da sie naprawde rozmawiac
Cześci zamienne tanie,wszystko do niej jest dostepne w naprawde dobrych pieniążkach.VW auto dla ludu ! :D
Stosunek jakości do ceny idealny.Nie ma lepszego mieszczucha jak dla mnie.Dla niektórych jest to nudne auto do bólu z wyglądu ale za coś na rynku wtórnych trzeba zapłacić.Bo nie należy ona do tanich aut tej klasy a za jakość trzeba zapłacić
Bez uwag,bez usterek
Bez zastrzeżeń ,przebieg symboliczny bo 39 tys km.Kupiłem z przebiegiem 28 tys km.Naprawde nie wiem ze mam auto.Tylko wymiana oleju,filtrów,opon,klocków czyli eksploatacja jak każdego auta :)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 MPI 65KM 48kW [l/100km]

6,3