Samochód został zakupiony parę tygodni temu. Na ten moment ocena pojazdu jest jak najbardziej pozytywna ale drobne mankamenty jednak są. Uważam, że w tej klasie (wybrane najwyższy możliwy poziom wyposażenia) auto powinno być lepiej wykonane. W środku jest dość sporo elementów plastikowych podatnych na zarysowania, mało przycisków fizycznych (większość rzeczy sterowanych dotykowo bezpośrednio z monitora centralnego co czasami jest trochę uciążliwe), ciut za głośny silnik w momencie uruchamiania, nerwowa praca skrzyni. Niektóre funkcje mimo, iż są opisane na stronie producenta w naszym kraju niestety nie są dostępne, to trochę rozczarowujące i denerwujące.
Trochę głośny w momencie ruszania w mojej opinii, (jednak czuć trzy cylindry) ale na trasie co zaskakujące jest przyjemnie cicho w środku. Na ten moment niezbyt szybka jazda więc nie wiem jak będzie dalej.
Niby jest ok ale w momencie ruszania trochę szarpie i jest delikatnie spóźniona. W trakcie jazdy jest bardzo dobrze, bez zastrzeżeń. Podobno w trybie sportowym wszystko działa sprawnie ale tego jeszcze nie testowałem.
Na ten moment wydaje się być ok.
Zamówiono lakier indywidualny i wydawało by się wszystko ok a jednak tak nie jest. Według mnie źle jest spasowana listwa na dachu co prawdopodobnie trzeba będzie zgłosić do serwisu.
Jest ok, dobra widoczność do tyłu, poza tym system kamer ułatwia manewrowanie.
Sterowanie z centralnego monitora większością funkcji jest trochę uciążliwe i wymaga przyzwyczajenia. Jest mnóstwo różnych opcji ustawień i można w tym się naprawdę pogubić. Raczej nie jest to dobre rozwiązanie dla starszego kierowcy.
Powinno być ok, klimatyzacja działa sprawnie i wydajnie, ogrzewanie jeszcze nie testowane.
Z przodu sporo miejsca ale pasażerowie z tyłu mogą narzekać. Myślę, że jest to auto wygodne dla 4 a nie 5 osób.
Przy ruszaniu dość głośno ale w trakcie jazdy jest bardzo przyjemnie.
To się okaże w przyszłości
Uważam, że auto powinno być trochę tańsze biorąc pod uwagę jego gabaryty (np. mały bagażnik) oraz plastikowe wnętrze.
Listwa na dachu, według mnie nie jest do końca dobrze spasowana.
Za krótki czas użytkowania.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 120 170KM 125kW