Auto komfortowe, bardzo oszczędne, z wielkim zapasem mocy, ładną stylizacją, bezpieczne i dające radość z jazdy. Moc 292 KM mówi sama za siebie. Średnie roczne spalanie to tylko: 3,2l/100km, przy codziennym pokonywaniu około 110 km. Do pracy mam 55 km w jedna stronę. Po mieście do 50 km to jazda tylko na elektryku. Jedyny minus, jak dla mnie to mały bagażnik. Pod spodem jest bateria i zabiera sporo miejsca. Poza tym jak dla mnie super.
pracuje bez zarzutu, można ustawić kilka trybów, comfort, sport i inne. Sam sport ma 3 tryby i indywidualne ustawienia. Można jechać na trybie Hybrydy lub tylko na benzynie, albo tylko na napędzie elektrycznym. Trzeba to na spokojnie ogarnąć:)
kilka trybów, płynnie pracuje
ładnie i pewnie trzyma się drogi
super stylistyka
bez zarzutu
bez zarzutu
działa jak trzeba
mam 172 cm wzrostu, i miejsca jest aż za dużo, z tyłu przestronni nawet dla 3 sporych osób. Mały bagażnik - to minus.
dla mnie na tzw piątkę
ładowanie codzienne akumulatora z gniazdka do pełna to koszt jakieś 9-10 zł, a można na tym zrobić 60 km. Przejeżdżam do pracy jakieś 110 km w obie strony. Całkowite średnie spalanie roczne wyszło mi 3,2 litra Pb na 100 km. Po mieście i wokół tzw. komina, tak do 40-50 km jazda tylko na prądzie.
Na plus
raz albo dwa razy musiałem zresetować wyświetlacz, bo system nie chciał się połączyć ze smartfonem. trzeba przez 20 sek. przytrzymać przycisk radia i restart gotowy.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 330e 292KM 215kW