Ocena kierowcy - BMW X3 G01 M SUV Facelifting

Silnik 3.0 M40i 360KM 265kW
Rok produkcji 2024
BMW X3 G01 M SUV Facelifting 3.0 M40i 360KM 265kW 2021-2024 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu
Po przesiadce z 430xi pomimo większego nadwozia niesamowita zmiana w dynamice. Samochód wszechstronny, zarówno w kwestii ergonomii, ładowności, jak również dynamiki. W trybie comfort nie prowokuje, natomiast w trybie sport daje już wiele emocji. Bardzo solidnie zrobiony samochód i posiada jeszcze w miarę analogowe wnętrze, gdzie nie trzeba się przez wszystko przeklikiwać.
Niesamowita jednostka, dynamiczna i stosunkowo oszczedna.
ZF w BMW to już legenda, jak powinna działać skrzynia.
Z adaptacyjnym zawieszeniem M i sportowym dyfrem samochód może mieć dwa oblicza. Komfortowe i sportowe, gdzie w comforcie wogóle nie meczy twardością.
Bardzo dobra, nie zauważyłem aby słupki i zasłaniały widok, dodatkowo system kamer 360 potęguje jeszcze łatwość parkowania.
Wszystko bardzo czytelne. Fizyczne przyciski to dla mnie duży atut. Szkoda tylko, że w dobie gdzie na byle jakim smartwatchu można zmieniać widok, nie można tego robić z zegarami, które są po prostu brzydkie. Przydałaby się wieksza personalizacja i możliwość powrotu do klasycznych okrągłych..
Klimatyzacja bardzo wydajna.
Bagażnik bardzo duży i ustawny.
Akurat ja mam akustyczne szyby z przodu i jest super komfortowo i cicho nawet przy większych prędkościach. W porównaniu do 4 z bezramkowymi szybami to przepaść.
Samochód potrafi być ekonomiczny, przy spokojnej jeździe wokół komina po rozgrzaniu ( czyli dosyć szybko) pali poniżej 8l, autostrada 150 około 10, a mamy 4.8 do setki i samochód wyrywa przy każdej prędkości:) w mieście lubi wypić i tu bliżej 12l Serwisy jak to w BMW można optymalizować przez pakiet. Nie mniej long life pewnie nie służy wiec warto wymieniać częsciej. Ogólnie serwis nie jest droższy niż porównywalnych samochodów innych marek.
Dostałem dokładnie a nawet więcej niż się spodziewałem.
Póki co nic
Brak