Jedyna wada tego auta to spalanie, ten silnik po lifcie ponoć pali mniej. Na dzień dobry należy porobić sobie takie rzeczy jak: Wymiana amortyzatorów na europejskie odpowiedniki np. bilstein, usunięcie MDS, choć od jednego pana się dowiedziałem, że w tych pre-eagle były te MDS jeszcze najlepsze, ale wtedy pewnie pompę oleju trzeba by wymienić na wydajniejszą i wzmocnić gniazda zaworowe, zrobić mapę silnika lub zastosować pedal commander żeby auto było zrywniejsze wrazie potrzeby, przystosować światła do europejskich (to konieczność wiadomo), w skrzyni wymienić konwerter na ulepszony, bądź wlać dodatki odpowiednie, by chodziła żwawiej. Radio też byłoby dobrze wymienić, jeszcze tego nie zrobiłem, jestem na etapie poszukiwań odpowiedniego. Nie chcę tego auta wymieniać, chyba że na tego samego ale z silnikiem eagle od 2009r. 7-8miejsc w zależnie od układu, miejsca jest, no z gazem jest problem z kołem zapasowym, bo duże, spalanie, przed mapą tak 18-24l gazu, ogólnie to 22l, po mapie więcej, z zastosowanie pedal commandera na trybie eco udało mi się zejść do tego 22, ale za to jazda inna. Ogólnie polecam
Dużo pali i nie jest zoptymalizowany, po 2009 zastosowano jakąś tam zmienną fazę i jest lepiej ponoć
to jest chyba najgorszy element układu napędowego tego wozu, ale ponoć idzie ją wymienić na coś nowego np. 8hp
Jak na swoje lata jest ok, ale brakuje mu sterowania temperaturą z jednego przycisku
Jeżeli chodzi o części to są stosunkowo tanie, lecz główne ich koszty to sprowadzenie ich z ameryki, idzie je kupić u nas, ale no właśnie ta cena jest trochę powiększona. Używane części też są dostępne. Dałbym 5, ale paliwa pali za dużo jak na swoje gabaryty i moc
- zużycie paliwa dla silnika 5.7 V8 340KM 250kW