Ocena kierowcy - Citroen C4 Picasso I

Silnik 1.6 HDi 109KM 80kW
Rok produkcji 2009
Okres użytkowania: 1 rok
Citroen C4 Picasso I 1.6 HDi 109KM 80kW 2007-2013 - Oceń swoje auto
Inne : Bardzo dobrze wyciszony. Mały promień skrętu, dobrze się manewruje w mieście i na parkingach pomimo dużych rozmiarów samochodu.
Dobry samochód dla rodziny.
Dynamiczny, silnik 1.6 to nie rakieta ale jest zdecydowanie dobrze.
Czasem małe problemy z wrzuceniem jedynki.
Przeciętny. To nie jest hydropneumatyczne zawieszenie.
Widoczność jest rewelacyjna. Wielka szyba przednia jest super. Słupki boczne nie przeszkadzają. Do tyłu też jest dobrze.
Jest dużo przycisków i pokręteł na kierownicy. Są dobrze rozmieszczone, ale trzeba się do nich przyzwyczaić. Pierwszy samochód w którym da się bez problemu wymienić żarówkę - jest zaskakująco dobry dostęp.
Kierowca jeżeli chce zmienić temperaturę po stronie pasażera (prawej) musi sięgać to jego przycisków sterujących klimą. To jest bardzo niewygodne. Nie da się centralnie regulować klimą z poziomu kierowcy. Ogólnie ocena dobra, klima się sprawdza, nagrzewa lub chłodzi kabinę tak jak należy.
Wygodny, pojemny, dużo miejsca, dużo miejsca nad głową. Siedzi się wysoko, dla mnie to duża zaleta. Bagażnik o prostym kształcie. Fotele się łatwo składa jeżeli trzeba powiększyć bagażnik.
Wyciszenie jest lepsze niż się spodziewałem. Byłem miło zaskoczony.
Spalanie jak na samochód o tej masie i gabarytach jest w normie. Przeglądy nie są specjalnie drogie. Nie robię przeglądów w aso, więc tu nie wiem. Jak na razie nie jest awaryjny.
Jeżdżę dopiero rok tym samochodem, brak problemów.
Jeżdżę dopiero rok tym samochodem, brak problemów.
Citroen C4 Picasso I