: Wygląd zwala mnie z nóg. A jak siedzę za kierownicą to wrażenie jest takie jakbym prowadził ciężarówkę.
Przesiadłem się z Peugeot 508 SW rok 2015 i zdecydowanie Dacia jest jak dla mnie lepszym autem jeśli chodzi o całokształt.
1.8 i 4 cylindry to bardzo dobra jednostka. Prawdopodobnie trwała bo nie ma turbo, także na obecną chwilę jestem bardzo zadowolony. Za turbo robi silnik elektryczny.
Mój pierwszy automat i uwielbiam to że nie muszę machać ręką aby zmienić bieg. Trochę szarpie ale to kwestia oprogramowania, więc jak to poprawia będzie idealnie. Skrzynia podobno się nie psuje. Czas zweryfikuje.
Lekko i przyjemnie. Tam gdzie trzeba jest sztywno a gdzie musi być miękko to jest.
Cienka blacha ocynkowana, ale tak teraz mają obecne auta, więc się nie dziwię.
Mogła by być lepsza, ale nie ma co narzekać. Decydując się na Bigster'a trzeba iść na kompromisy. Nie ma idealnych aut.
Wszystko tak jak powinno być dla mnie.
Daje radę. Bez szału, ale i też nie jest źle. Ogrzewana przednia szyba to wspaniały wynalazek. Każde auto obecnie powinno mieć taką funkcję.
Dużo przestrzeni. Z przodu dla kierowcy (181 cm) w sam raz, ale trzeba obniżyć siedzisko. Dla pasażerów sporo miejsca i wygodnie.
decydowanie ciszej niż w moim 508
Na razie mam gwarancję, a reszta okaże się w praniu. Jedynie można ponarzekać na ogumienie bo opony w rozmiarze 215/60 R18 są zdecydowanie za drogie i w dodatku mała ilość producentów produkuje.
Dacia daje dużo za niewiele. Lepiej kupić nowe auto niż używane. Przynajmniej wiesz co masz a z używanym to różnie bywa.
Choroby wieku dziecięcego. Tak jak w każdym nowym modelu auta.
Bez zastrzeżeń
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 Hybrid 155 157KM 116kW