: Elektryka, system multimedialny wraz z wyswietlaczem na desce rozdzielczej. Niskie Spalanie oraz komfort jazdy.
Auto bardzo dobrze wykonane jak na Dacie , te auto nie ma nic wspólnego z Daciami sprzed kilku lub kilkunastu lat. Wszystkie podzespoły to już Renault lub nawet Nissan . Silnik i układ hybrydy bardzo dobrze współpracują. Dobre przyspieszenie i bardzo dobrze pracująca automatyczna skrzynia biegów. Niskie spalanie w każdym cyklu . Zrobiłem już ponad 3000 km i moge powiedzieć że auto jest bardzo przyjemne i komfortowe w prowadzeniu . Średnie spalanie to około 4,5 l /100 km co uważam za świetny wynik. Jestem mile zaskoczony ponieważ kupując miałem pewne obawy. Na plus system multimedialny ,działa płynnie i jest bardzo dobrej jakości . Autko jest raczej przystosowane dla wyzszych ludzi do których się zaliczam ,ponieważ niska osoba może mieć problem z widocznością z przodu i z regulacją pozycji za kierownicą . Auto pojemne i idealne dla rodziny 2+2 Ogólnie plusy , jezeli minusy to bardzo niewielkie które nie wpływają na komfort, ale za tą cenę nie można mieć wszystkiego . Bardzo pewna marka i serwis oraz koszty utrzymania , jeżeli wybieracie miedzy chińczykiem a Dacią .
Silnik fajnie pracuje , dobre przyspieszenie i nigdy mocy nie brakuje .Jedyny minus - Nie wiem czy tylko w moim modelu ale przy ok 50 km/h przy pracy na silniku spalinowym załącza się czesto cos co wydaje dziwne chrobotanie , jakby pompa
Dobre prowadzenie , sztywno w zakrętach oraz bardzo dobre hamulce
Autko raczej dla osób wysokich
Dobrze zaplanowane wnętrze , intuicyjne i proste w obsłudze a o to chodzi.
Rodzina 2+2 bez problemu komfortowo podróżuje . Bagażnik nie jest wielki ale pomieści to co potrzeba .
Przy predkości ponad 140 km/h już jest raczej głośniej ale to z powodu oporu powietrza a nie silnika .
Auto prawie nic nie pali :) Jak na te gabaryty i silnik to rewelacja
Rewelacyjny stosunek
brak